Ситуація у Маріуполі критична, немає електрики, води та зв’язку - Денисенко

Ситуація у Маріуполі критична, немає електрики, води та зв’язку - Денисенко

Укрінформ
Ситуація у Маріуполі наразі критична, у місті немає ні електрики, ні водопостачання.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив в ефірі телеканалу «Еспресо» радник глави МВС України Вадим Денисенко.

«По суті він (Маріуполь – ред.) знаходиться в оперативному оточенні, ситуація критична. Не вистачає багатьох речей, і найгірше – є величезні проблеми з електрикою, водопостачанням, роботою інженерних мереж, тому що місто весь час знаходиться під обстрілами. Тому реально цей гуманітарний коридор був украй важливий для громадян», - розповів Денисенко.

Він нагадав, що раніше уже говорив про «принципову» позицію рф, яка не дозволяє робити будь-які гуманітарні коридори, вважаючи, що таким чином вона змусить українців просити у росіяни про певні поступки. «Тобто, вони вважають, що гуманітарними катастрофами зможуть зламати нас», - уточнив він.

Денисенко, говорячи про ситуацію в столиці, заявив, що ворог готує напад на Київ. «Ми розуміємо, що головний напрямок удару росіяни – попри складні ситуації у Харкові, Сумах, Маріуполі – це місто Київ. Тому ми готуємося до нападу на Київ», - уточнив радник глави МВС.

Відповідаючи на запитання щодо тіл загарбників на наших територіях, Денисенко зазначив, що їх наразі в Україні «неймовірна кількість». «І в принципі, те, що росіяни відмовилися їх забирати – це перший випадок в історії людства, коли армія відмовляється забирати тіла своїх загиблих», - поінформував він.

Говорячи про ситуацію з пожежею на вінницькому аеродромі, Денисенко зазначив, що зараз там ще працюють наші рятувальники.

24 лютого президент росії путін оголосив про початок вторгнення в Україну.

Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-