Росія обстріляла житлові квартали Миколаєва касетними боєприпасами - CIT

Росія обстріляла житлові квартали Миколаєва касетними боєприпасами - CIT

Укрінформ
Російські військові вранці 7 березня обстріляли Миколаїв, у тому числі його житлові райони, касетними боєприпасами, що є військовим злочином.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє проект Conflict Intelligence Team (СІТ), який досліджував фотографії та відео наслідків обстрілу.

"Потрібно нагадати, що застосування реактивних систем залпового вогню і касетних боєприпасів по житлових кварталах можна розцінити як невибірковий напад і, відповідно, військовий злочин", - заявили в CIT.

Про обстріл Миколаєва із ракетних систем залпового вогню «Смерч» вранці 7 березня повідомило місцеве управління Державної служби з надзвичайних ситуацій. Принаймні одна людина загинула. У службі повідомили, що займаються розмінуванням території після обстрілу.

Російських військових уже викривали у використанні касетних боєприпасів під час обстрілів житлових районів українських міст (Харків, Охтирка). Прессекретар кремля Дмитро Пєсков називав це «качкою».

Як повідомлялося, 24 лютого президент росії путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-