Зеленський закликає Захід закрити небо або надати потужну зброю

Зеленський закликає Захід закрити небо або надати потужну зброю

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський закликає країни світу прийняти рішення: закрити небо над Україною або надати свою силу чи зброю, і тим самим допомогти не тільки нашій державі, але й собі.

Про це він заявив у своєму відеозверненні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Скільки ще потрібно смертей і втрат, щоб убезпечити небо над Україною? Чим мирні люди у Харкові чи Миколаєві відрізняються від Гамбурга або Відня? Ми чекаємо рішення. Очищення неба. Або силою, яка у вас є. Або ви дасте нам бойові літаки і засоби протиповітряної оборони, які дадуть нам потрібну силу. Це допомога, яку світ повинен надати не просто Україні. А собі. Щоб довести – людяність переможе. Якнайшвидше", - сказав Президент.

Він нагадав, що вночі російські загарбники вдарили по житлових масивах Миколаєва з реактивної артилерії, били спальні райони мирного Харкова, били по інших містах України.

"Жодного воєнного сенсу. Просто терор", - наголосив Зеленський.

Крім цього, нагадав він, ворог тримає в заручниках мешканців Ірпеня, Бучі, Гостомеля та багатьох інших міст та містечок, селищ, які окупанту вдалось захопити. Але це тимчасово, поки не отримають покарання, підкреслив глава держави.

"А вони отримають. Наші Збройні Сили знають, як це робити. Ворог втомлений. Деморалізований. Вони прийшли на нашу землю шукати те, чого тут ніколи не було. Боягузтво. Згоду на рабство", - сказав Президент.

Він зауважив, що будь-якій нормальній людині страшно дивитись на згорілі будинки, зруйновані панельні багатоповерхівки, знищені звичайні машини ракетами, авіабомбами, "градами", мінометами.

"Відчуття – ніби це в іншій країні. Але це в нашій країні. В нашій. Яка завжди хотіла миру більш за все", - підкреслив Зеленський.

Президент РФ Володимир Путін 24 лютого розпочав масштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Триває дванадцята доба боротьби з агресором.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-