Росія випустила по Україні вже 600 ракет – Пентагон

Росія випустила по Україні вже 600 ракет – Пентагон

Укрінформ
З початку вторгнення в Україну Росія випустила по території України 600 ракет. 

Про це, як повідомляє CNN, розповів у неділю під час телефонної конференції високопоставлений представник Пентагону, передає Укрінформ.

За його словами, США спостерігають, що у Херсоні та Миколаєві тривають бої, а російські війська все ще намагаються оточити Київ, Харків, Чернігів та Маріуполь. Однак просування зустріло сильний опір українців, що уповільнило наступ росіян.

Тим часом, величезний російський конвой на північ від Києва, який охоплює близько 64 кілометрів дороги, залишається практично на місці. Водночас немає інформації про те, наскільки він віддалений від Києва. Наприкінці минулого тижня це було приблизно 25 кілометрів від центру української столиці.

За даними США, і українці і росіяни зберігають переважну більшість своєї повітряної бойової потужності, тому жодна зі сторін не має переваги в небі.

Також представник Пентагону зазначив, що українці у більшій частині країни все ще мають засоби комунікації, доступ до Інтернету та ЗМІ.

За його словами, Сполучені Штати не спостерігали десантного нападу поблизу Одеси, і вони не оцінюють, що він неминучий.

Чиновник також не зміг підтвердити повідомлення про те, що росіяни мобілізують резервістів.

Як повідомляв Укрінформ, також високопоставлений представник Пентагону заявив, що чисельність російських військ, введених на територію України, станом на неділю сягнула 95% від тієї кількості, яку Путін зосереджував раніше біля українського кордону під виглядом навчань.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан і оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-