У Раді з прав людини РФ закликають припинити воєнні дії в Україні

У Раді з прав людини РФ закликають припинити воєнні дії в Україні

Заява
Укрінформ
Комісія з політичних прав Ради з прав людини при президентові РФ ухвалила заяву із закликом негайно припинити бойові дії на території України.

Текст заяви опублікувала у Фейсбуці колишній член РПЛ Катерина Шульман, повідомляє Укрінформ.

"Як і можна було очікувати, ситуація, коли російська армія веде воєнні дії в сусідній країні, тягне за собою важкі наслідки, у тому числі для реалізації прав людини", - йдеться в заяві.

Наголошується, що "вже загинули щонайменше сотні російських та українських громадян".

"Останній тиждень показав, що ціна використання армії для вирішення наявних проблем є занадто високою. Воєнні дії на території України слід зупинити якнайшвидше і перейти до вирішення всіх суперечностей між двома країнами в рамках переговорів", - заявили члени РПЛ.

Вони також підкреслили, що "свобода слова та інші основні свободи не повинні зазнавати додаткових обмежень", а вже вжиті обмежувальні заходи, такі як закон про кримінальне покарання за "фейки" про армію РФ, мають бути переглянуті.

Під заявою підписалися 13 членів РПЛ, зокрема Олександр Асмолов, Ігор Каляпін, Микола Сванідзе, Олександр Сокуров.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-