Україна працюватиме над міжнародною ініціативою «Нюрнберг-2» проти Росії - Кулеба

Україна працюватиме над міжнародною ініціативою «Нюрнберг-2» проти Росії - Кулеба

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба підтримав міжнародну наукову ініціативу зі створення коаліції держав з метою створення трибуналу з розгляду справи про злочин російської агресії проти України.

Про це він заявив в ефірі телемарафону, передає кореспондент Укрінформу.

«Я підтримав міжнародну наукову ініціативу: створити коаліцію держав з метою створення трибуналу з розгляду справи про злочин російської агресії проти України. Це по суті «Нюрнберг-2», тобто коли група країн об’єднується і створює трибунал з відповідною юрисдикцією в межах міжнародного права», - сказав він.

Кулеба зауважив, що зробив це, оскільки зараз немає чіткого інструменту суду правового для того, щоб ми притягнули Росію та її керманичів до відповідальності за вчинення злочину агресії.

Глава української дипломатії додав, що цей процес не альтернатива Міжнародному кримінальному суду і не альтернатива Міжнародному суду ООН.

«Ця концепція розроблена провідними світовими фахівцями міжнародного права, яку я від імені української держави підтримав, і ми над цим будемо працювати», - підкреслив міністр.

Як повідомлялося, Міжнародний суд ООН у Гаазі наступного тижня проведе слухання за позовом України проти РФ щодо порушення Конвенції про запобігання злочину геноциду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-