Польща спростила процедури перевезення через кордон гуманітарної допомоги для України

Польща спростила процедури перевезення через кордон гуманітарної допомоги для України

Укрінформ
Варшава максимально спростила і впорядкувала усі процедури, пов'язані з перевезенням через польський кордон гуманітарної допомоги для України. ЇЇ ввозитимуть до України через два пункти пропуску: “Дорогуськ-Ягодин” та “Корчова-Краківець”.

Про це під час спільної пресконференції для ЗМІ з послом України в Польщі Андрієм Дещицею і заступником глави МЗС Польщі Павелом Яблонським розповів голова канцелярії прем’єр-міністра Польщі Міхал Дворчик, передає кореспондент Укрінформу.

За його словами, на базі наявної платформи уряду Республіки Польща щодо допомоги для України Pomagamukrainie.gov.pl вводиться в дію центральна, урядова платформа координації гуманітарної допомоги, яка прямує до України.

“У співпраці з партнерами в Україні вдалося створити найпростішу з можливих форм перевезення через кордон гуманітарної допомоги, відмовляючись через війну від стандартних процедур”, - зазначив Дворчик.

Він додав, що відтепер вся гуманітарна допомога ввозитиметься до України через пункти пропуску “Дорогуськ-Ягодин” (Волинська область), “Корчова-Краківець” (Львівська область). Єдиною вимогою є лише її перевезення у вантажівках, а не легкових автомобілях, щоб не блокувати рух на кордоні.

Задля того, щоб надіслати гуманітарну допомогу Україні, потрібно заповнити формуляр на урядовій інтернет-сторінці Pomagamukrainie.gov.pl, в якому вказати: хто висилає, що висилає і хто є адресатом допомоги. Ця система запрацювала від опівночі 6 березня. 

Своєю чергою, посол України в Польщі Андрій Дещиця подякував за допомогу, яку Польща надає Україні. “Без сумніву, це залишиться в наших серцях і ми будемо завжди про це пам’ятати”, - наголосив Дещиця.

Також він додав, що наразі при посольстві України в Польщі створено групу з працівників МЗС, яка координує допомогу, що прибуває до Польщі з усього світу, а потім перевозиться в Україну.

Як повідомляв Укрінформ, Європейський Союз надає перший транш у розмірі 500 мільйонів євро на гуманітарну допомогу біженцям через вторгнення Росії в Україну.

24 лютого президент країни-агресора Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-