У Вінницю РФ випустила вісім ракет – Президент

У Вінницю РФ випустила вісім ракет – Президент

Укрінформ
Російські війська запустили у Вінницю вісім ракет, повністю зруйновано аеропорт.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав у своєму відеозверненні до громадян, передає кореспондент Укрінформу.

«Щойно мені доповіли про ракетний удар по Вінниці. Вісім ракет проти нашого міста, проти нашої мирної доброї Вінниці, яка ніколи не загрожувала Росії жодним чином. Ракетний удар. Жорсткий, цинічний. Повністю зруйнований аеропорт. Вони продовжують знищувати нашу інфраструктуру, наше життя, яке будували ми, будували наші батьки, наші бабусі та дідусі, покоління українців», - сказав Зеленський.

Він наголосив, що Україна щодня просить міжнародних партнерів закрити небо для всіх російських ракет, бойової авіації. «Зробіть гуманітарну повітряну зону, без ракет, без авіабомб. Ми – люди, і це ваш гуманітарний обов'язок захищати нас, захищати людей. І ви це можете. Якщо ви цього не зробите, якщо не дасте нам б хоча літаки, щоб ми могли самі себе захистити, то можна зробити тільки один висновок: що ви також хочете, щоб нас дуже повільно убивали. Це відповідальність політиків світу, західних лідерів. Від цього дня і назавжди», - сказав глава держави.

Раніше поблизу Вінниці - в районі села Гавришівка - ворожі ракети влучили у військовий об'єкт.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

Глава Української держави Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-