Загарбники порушили домовленості про евакуацію та взяли в полон ціле місто - мер Маріуполя

Загарбники порушили домовленості про евакуацію та взяли в полон ціле місто - мер Маріуполя

Укрінформ
Російські війська не мають завдання зберегти Маріуполь - вони за будь-яку ціну хочуть "пробити коридор" з РФ в окупований Крим і при цьому тримають в заручниках 400-тисячне місто.

Про це в інтерв'ю Дмитру Гордону сказав міський голова Маріуполя Вадим Бойченко, передає Укрінформ.

"Обстріли - шостий день поспіль – знищують найцінніше, що є у нас. Знищують нас, маріупольців, знищують нас як націю. Немає завдання звільнити Маріуполь, як вони кричали: мовляв, ми йдемо звільняти схід України від чогось, незрозуміло чого... Хоча нас ніхто не захоплював. Є завдання знищити нас як націю, є завдання звільнити Україну від українців", – сказав Бойченко.

Як приклад він навів обстріл банку крові, який стався кілька днів тому.

Бойченко нагадав, що агресор без упину обстрілює місто фактично з усіх сторін із найважчого озброєння. Врятувати мирне населення планували завдяки домовленостям про так званий "зелений коридор", які були підступно зірвані ворогом.

“Я отримав вказівку організувати транспорт і локації для евакуації людей. І в цей момент, як ми йшли, ворожі війська порушили режим тиші й почали обстріл. Дивом не постраждали люди, але постраждала техніка. Нам потрібні гарантії безпеки. Ми сподіваємося, що переговори призведуть до створення коридору. Ми, зі свого боку, робимо все необхідне", - запевнив маріупольський міський голова.

За даними Бойченка, унаслідок цілеспрямованих обстрілів загарбники знищили 30 із 50 автобусів, підготовлених для евакуації жінок і дітей з Маріуполя.

Як повідомлялося, у зв'язку із тим, що російська сторона не дотримується режиму тиші й продовжила обстріл як самого Маріуполя, так і його околиць, з метою гарантування безпеки евакуацію населення, яка мала початися об 11 годині 5 березня, перенесли на невизначений термін. Раніше віцепрем'єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук поінформувала, що між Україною та Росією досягнуто домовленості про створення гуманітарного коридору з 9 години 5 березня у двох напрямках - Волноваха та Маріуполь, маршрути узгоджені за умов Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-