Денісова закликала Червоний Хрест допомогти у створенні коридору для пацієнтів медзакладу в Бородянці

Денісова закликала Червоний Хрест допомогти у створенні коридору для пацієнтів медзакладу в Бородянці

Укрінформ
Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова закликала Міжнародний Червоний Хрест сприяти створенню гуманітарного коридору для виведення пацієнтів та персоналу психоневрологічного диспансеру в Бородянці з-під вогню ворога.

Як передає Укрінформ, про це Денісова поінформувала у Телеграмі.

«Звертаюся до Міжнародного Червоного Хреста сприяти створенню гуманітарного коридору для виведення пацієнтів та персоналу закладу з-під вогню ворога», - поінформувала Денісова.

Вона нагадала, що кадировські угруповання збройних сил РФ раніше захопили психоневрологічний інтернат у місті Бородянка Київської області, де перебувають 600 пацієнтів. Утриманцями інтернату є особами зі стійкими інтелектуальними та/або психічними порушеннями, які потребують постійного догляду та лікування.

Як уточнила Денісова, ця інформація була підтверджена Мінсоцполітики України: про факт захоплення встигло повідомити керівництво інтернату.

«Наразі зв’язок із керівництвом інтернату відсутній. За наявною інформацією від жителів міста війська агресора замінували усі підходи до інтернату, прикриваючись підопічними та персоналом закладу звідти ведуть артилерійський вогонь по позиціях української армії», - поінформувала український омбудсман.

Вона наголосила, що своїми діями держава-агресор порушує усі можливі норми IV Гаазької конвенції про закони і звичаї війни на суходолі та додатка до неї: Положення про закони і звичаї війни на суходолі від 18 жовтня 1907 року, Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни від 12 серпня 1949 року.

«Прошу країни-члени НАТО закрийте небо над Україною», - резюмувала Уповноважений ВР з прав людини.

24 лютого Росія розпочала війну проти України. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-