Переговори про евакуацію з Маріуполя тривають – міський голова

Переговори про евакуацію з Маріуполя тривають – міський голова

Укрінформ
Переговори з російською стороною про евакуацію мирного населення з Маріуполя, який обстрілюється агресором, тривають, необхідна гарантія режиму тиші.

Про це на Телеграм-каналі повідомляє Маріупольський міський голова Вадим Бойченко, повідомляє Укрінформ.

«Зараз тривають переговори, і як тільки ми отримаємо режим тиші, отримаємо гарантію безпечного проходу з Маріуполя до Запоріжжя, відповідно, ми додатково оголосимо про це», - сказав міський голова.

Він закликав містян зберігати спокій, наскільки це можливо, не піддаватися паніці, не вірити дезінформації та стежити за інформацією лише з достовірних джерел.

Бойченко наголосив, що протягом двох діб на високому державному рівні ведуться переговори про безпечну евакуацію мешканців Маріуполя у напрямку Запоріжжя та Дніпра. І сьогодні вранці було отримано підтвердження від російської сторони, міністерства оборони РФ, що прохід безпечний.

«Ми отримали гарантію режиму тиші, відповідно, визначили три локації і почали інформувати та збирати мирних жителіів Маріуполя у цих локаціях, щоб можна було безпечно евакуювати. З табличками і за підтримки Червоного Хреста ми мали вирушати в напрямку міста Запоріжжя. Але, на жаль, на момент, коли ми вже були готові, почався обстріл регулярною армією Російської Федерації по тому коридору, якому ми мали рухатися», - сказав Бойченко.

Він додав: «Ми чекаємо сьогодні цього режиму тиші, щоб забезпечити безпечний прохід, безпечну евакуацію жителів міста Маріуполя. Ми цінуємо життя кожного маріупольця».

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

У країні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Україна направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-