Російські війська обстрілюють Волноваху з тяжкого озброєння - Верещук

Російські війська обстрілюють Волноваху з тяжкого озброєння - Верещук

Укрінформ
Російські війська почали обстрілювати Волноваху з тяжкого озброєння попри встановлений для проїзду гуманітарних вантажів режим тиші.

Про це повідомила віцепрем'єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук на брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

«Об 11:45 РФ почала обстріл міста Волновахи з тяжкого озброєння. Як ви знаєте, з 9-ї ранку 5 березня у нас була домовленість про те, що ми створимо два гуманітарні коридори - Волноваха та Маріуполь. Я констатую той факт, що Росія порушила домовленості, навіть за посередництва Червоного Хреста, не дотрималась узятих на себе зобов’язань і обстрілює місто Волноваху", - заявила урядовець.

Крім того, за її словами, ведуться бої в районі Пологи-Оріхове, що унеможливлює рух колони із Маріуполя до Запоріжжя.

"Ми звертаємось до російської сторони припинити обстріли, повернути режим припинення вогню і дати можливість сформувати колони ... для того, щоб діти, жінки, люди похилого віку змогли залишити населені пункти», - сказала Верещук.

Вона також звернулася до РФ з вимогою надати можливість відправити з Дніпра та міста Запоріжжя гуманітарні вантажі - медикаменти і продукти харчування.

Як повідомлялося, раніше Верещук поінформувала, що між Україною та Росією досягнуто домовленості про створення гуманітарного коридору з 9 години 5 березня у двох напрямках - Волноваха та Маріуполь, маршрути узгоджені за посередництва Міжнародного комітету Червоного Хреста.

За словами керівника Донецької ОВА Павла Кириленка, у Маріуполі 5 березня з 9:00 до 16:00 було встановлено режим тиші, розпочиналася евакуація населення. Наразі її перенесено у зв'язку з ворожим обстрілом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-