Російські війська використовують гуманітарні коридори для свого просування - Верещук

Російські війська використовують гуманітарні коридори для свого просування - Верещук

Укрінформ
За даними українських військових, російські загарбники використовують режим тиші і просуваються вперед на заявлених маршрутах для завезення гуманітарної допомоги.

Про це заявила віцепрем'єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наші військові повідомляють, що в районі заявленого маршруту (гуманітарного коридору - ред.) російські війська використовують режим тиші і просуваються вперед... Тому ще раз звертаюся до російської влади - припинити просування російських військ, якщо це відбувається - ми зараз перевіряємо цю інформацію, - і дати можливість спокійно провести евакуацію людей», - заявила Верещук.

Вона додала, що наразі збирається інформація з усіх регіонів і розробляються маршрути евакуації.

Раніше Верещук поінформувала, що між Україною та Росією досягнуто домовленості про створення гуманітарного коридору з 9 години 5 березня у двох напрямках - Волноваха та Маріуполь, маршрути погодили за посередництва Міжнародного комітету Червоного Хреста.

За словами керівника Донецької ОВА Павла Кириленка, у Маріуполі 5 березня з 9:00 до 16:00 встановлено режим тиші, розпочинається евакуація населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-