Битва за Україну. День десятий. Випуск 1

Битва за Україну. День десятий. Випуск 1

Укрінформ
Україна десятий день бореться зі всесвітнім Злом. Незважаючи на те, що НАТО відмовилось закрити небо над Україною, ми - сильні, ми – вистоїмо!!! Слава Україні!

Ми зібрали для вас інформацію про ситуацію в Україні і Києві на 159 годину 5 березня.

8:40 У Сумах кілька годин поспіль оголошували повітряну тривогу, є загроза вуличних боїв -

міський голова Сум Олександр Лисенко.

08:34 Станом на ранок 5 березня 2022 року Южно-Українська атомна електростанція працює у штатному режимі - представниця пресслужби АЕС Наталія Карташова.

08:17 За даними ООН, від початку широкомасштабної збройної агресії Росії Україну змушені були залишити понад 1,2 млн громадян.

08:06 Міжнародна ізоляція агресора наростає, Російську Федерацію полишає дедалі більше світових компаній - Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

07:50 Підтримаймо незламних: Спецрахунок НБУ для збору коштів на потреби армії 

07:42 Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо зустрівся з представниками української громади.

07:36 Міноборони РФ відмовляється коментувати дані про свої втрати у війні проти України

07:31 Канадський суспільний мовник CBC/Radio-Canada вирішив призупинити роботу своїх журналістів у Росії після підписання президентом Володимиром Путіним закону, який криміналізує незалежну журналістику в країні.

07:27 ЗСУ тримають визначені рубежі на всіх напрямках, місцями контратакують - Генштаб

07:20 Агресори утримують персонал ЧАЕС вже десяту добу, люди виснажені — мер Славутича

07:01 У Києві оголосили повітряну тривогу

06:47

У Фейсбуку прокоментували заборону соцмережі в Росії: Рішення влади РФ заблокувати у країні соцмережу Фейсбук залишить мільйони росіян без надійної інформації та можливості висловити свою думку.

06:24 Адміністрація Байдена обмірковує запровадження заборони на імпорт до США російської нафти, аби покарати РФ за вторгнення в Україну - Bloomberg

05:45 Близько 74% американців переконані, що Сполучені Штати та їхні союзники по НАТО повинні встановити над Україною безполітну зону.

05:22 Путін сказав Шольцу, що третій раунд переговорів відбудеться цими вихідними - уряд ФРН

04:58 Міжнародна асоціація боксу (IBA) ухвалила рішення відсторонити представників Росії та Білорусі від турнірів.

04:27 Засновник компанії SpaceX Ілон Маск виступив на підтримку України

04:04 Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо в неділю вилетить до Європи, аби “посилити солідарність із європейськими партнерами та союзниками" на тлі вторгнення РФ в Україну.

03:53 Президент України Володимир Зеленський проведе у суботу онлайн-зустріч із представниками Сенату США - CNN

03:42 Колишній канцлер Австрії  Вольфганг Шюссель вийшов з наглядової ради російської нафтової компанії "Лукойл" на знак протесту проти війни, яку РФ розв'язала проти України.

03:31 Українські військові національним гімном глушать повідомлення російських загарбників по короткохвильовому радіо - Верховна Рада

03:14 На шахті "Тернівська" у Кривому Розі спалахнув трансформатор. Під землею залишаються 11 осіб - голова військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.

02:53 Світ посилюватиме санкції проти Росії, доки не припиниться агресія – Борис Джонсон

02:29 У Волинській області затримали десантника з Білорусі, який запевняє, що перейшов на бік України - глава патрульної поліції Євгеній Жуков.

02:06 Генштаб: Російські війська зосереджуються на оточенні Києва і Харкова та створенні сухопутного коридору з окупованим Кримом.

01:55 Суд в Україні дозволив затримати режисера Михалкова, його оголосять у міжнародний розшук

01:49 Міжнародна спільнота має розглянути вигнання Росії з ООН – Глава Офісу Президента Єрмак

01:38 Росію виключили з координаційної групи розвинених країн у рамках СОТ. Ця група обирає представників для головування в різноманітних комітетах і органах СОТ.

01:34 СБУ попереджає: Ворожі фейки з'являються щодня

01:20 Президент Франції Еммануель Макрон обговорив із керівництвом МАГАТЕ, України, Німеччини та Великої Британії питання безпеки українських ядерних об’єктів.

01:17 Інформаційне агентство Bloomberg News вирішило призупинити роботу своїх журналістів у Росії після підписання президентом Володимиром Путіним закону, який криміналізує незалежну журналістику в країні.

01:03 Росія бомбардувала Затоку касетними бомбами – експерт Bellingcat

00:41 З деяких країн світу можна доправити посилки в Україну безкоштовно - Укрпошта

00:38 Українська ППО від початку війни знищила 39 російських літаків та 40 вертольотів - командування Повітряних сил ЗСУ

00:29 Прем’єр-міністр Денис Шмигаль закликав МАГАТЕ і ЄС направити на атомні електростанції миротворчі групи.

00:21 Міська влада Краматорська на Донеччині вважатиме мародерством необґрунтоване підняття цін в умовах воєнного стану.

00:20 Турецькі школярі написали листи зі словами підтримки українським дітям

00:04 Зеленський: Ворог намагався принизити Херсон, але не вийшло. Херсонці горді, мають самоповагу й не дали розіграти себе у цинічній «виставі» російських пропагандистів.

00:04 Україна в Радбезі ООН закликала провести операцію з підтримання миру і безпеки - Зеленський

00:02 Президент Володимир Зеленський присвоїв головнокомандувачу Збройних Сил України генерал-лейтенанту Валерію Залужному звання генерала.

4.03.2022

23:58 Віцепрезидентка США Камала Гарріс вже за кілька днів планує відвідати з візитом Польщу, щоби продемонструвати непохитну підтримку України й союзників на тлі російської агресії в Європі.

23:53 У найближчі години Франція з партнерами запропонує заходи для безпеки п’яти основних ядерних об’єктів України.

23:52 Президент Володимир Зеленський залишається на своєму робочому місці у Києві

23:46 Головне управління розвідки Міністерства оборони України опублікувало список особового складу бригади армійської авіації, яка здійснює бойові вильоти з аеродрому “Ліда” Республіки Білорусь для завдання ударів по мирному населенню та інфраструктурі в Україні.

23:41 ЗСУ перейшли у контрнаступ на Харківському напрямку і нищать ворожі танки

23:38 Зеленський: Ми - воїни світла, і ніхто на Землі не скаже, що це пафос. Навіть якщо агресор позбавить українців кисню, ми вдихнемо на повні груди, щоб сказати – геть з нашої землі!

23:27 Президент Володимир Зеленський подякував країнам, які підтримують Україну з першого дня вторгнення, та наголосив, що наша держава не почувається наодинці.

23:25 Сервіс онлайн-бронювання готелів Booking.com перестав працювати у Росії і Білорусі, тепер там не можна забронювати житло.

23:20 Російська армія має поважати зону безпеки навколо атомних об’єктів – Боррель

23:17 Дії президента РФ Володимира Путіна не тільки не лякають Велику Британію та США, але і збільшують їх рішучість протистояти - посол України у Великій Британії Вадим Пристайко.

23:13 В окупованому Криму у двох кримськотатарських активістів - Еміля Емірова та Насрулли Сейдалієва - пройшли обшуки, після чого їх затримали - голова правління ГО "Кримськотатарський ресурсний центр" Ескендер Барієв.

23:08 Представник України Кислиця в ООН: Зупинити російських убивць та терористів шляхом закриття неба над Україною, надання Україні безпекової та гуманітарної допомоги, вигнання Росії з міжнародних інституцій – це спільний обов'язок міжнародної спільноти.

22:59 Зеленський : Україна витримала вже втричі більше чаcу від вторгнення Росії, ніж планував ворог, і відповідь українців на російську агресію історія Європи запам’ятає назавжди.

22:58 Національний театр імені Марії Заньковецької у Львові віддав свою сцену та фойє театру для потреб волонтерів.

22:56 Путін підписав закон про 15 років тюрми за «фейки» про російських військових

22:50 Президент Володимир Зеленський відзначив державними нагородами 76 військовослужбовців, із них 37 посмертно.

22:49 До нападу Росії український народ вважав, що НАТО є сильним, а Європейський Союз – слабкий і нерішучий, а тепер з'ясувалося, що все навпаки – Міністр закордонних справ України Кулеба

22:45 Сьогодні, 4 березня, у боях за Маріуполь українські військові знищили 2 бойові броньовані машини та 3 танки та піхоту артилерії - заступник командира полку «АЗОВ».

22:32 Зеленський: Світовий банк готовий потужно підтримувати Україну

22:24 НБУ дозволив громадянам перевозити валюту за кордон без підтвердних документів

22:23 Російські агенти в різних країнах намагаються протидіяти поставкам зброї Україні – Дмитро Кулеба

22:15 Росія після санкцій Заходу допустила дефолт на $29 мільярдів – високий представник ЄС Жозеп Боррель

22:04 На Харківщині за дев'ять днів російської агресії загинуло 188 людей, з них 122 цивільні особи, зокрема п'ятеро дітей - відділ комунікації поліції Харківської області.

22:01 Партнери України готують нові «пекельні» санкції проти Росії та Путіна - Стефанчук

21:58 У Нідерландах розривають з росіянами договори оренди на житло та безплатно приймають українців

21:52 Президент Литви Гітанас Науседа обговорив із прем'єр-міністром Іспанії Педро Санчесом координацію дій у відповідь на агресію Росії в Україні та закликав Іспанію підтримати інтеграцію України до Євросоююзу.

21:51 У Києві створили мапи зоомагазинів та місць продажу хліба – КМДА.

21:50 На Одещині з території курортних населених пунктів Біленьке і Затока після вчорашніх ворожих обстрілів вилучили протитанкові касетні елементи і дві авіабомби - ДСНС.

21:46 Боррель: Санкції не зупинять Росію за одну ніч - ЄС робить все, що може

21:45 Центр протидії дезінформації: Останнім часом почастішали повідомлення від громадян про виявлення в підвалах житлових будинків захованих бойових снарядів. Це свідчить, що загарбники готують теракти, тож необхідно бути пильними.

21:44 У Мін'юсті розповіли, як зареєструвати немовля в період воєнного стану

21:41 Глава МАГАТЕ готовий поїхати до Чорнобиля домовлятися із загарбниками про безпеку

21:40 Президент Російської Федерації Володимир Путін має намір залучити до війни проти України представників країн-учасниць Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ) – Секретар РНБО Данілов.

21:38 Країни «Групи семи» виступили зі спільною заявою, у якій вкотре засудили збройну агресію РФ проти України та наголосили, що загроза мирним атомним об’єктам є грубим порушенням міжнародного права.

21:36 З Волновахи та Волновахського району, згідно з оприлюдненими списками, станом на 4 березня на 20.00 евакуювали 1464 мирних жителя - начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

21:35 Один із найбільших магістральних провайдерів американської компанії Cogent відключає російських операторів від своїх мереж.

21:33 На базі військової кафедри Одеського політехнічного університету відкриваються курси військової підготовки для охочих захищати місто зі зброєю в руках.

21:24 Президент Володимир Зеленський звернувся до народів Європи і подякував за підтримку. 

21:23 Українська паралімпійська збірна у Пекіні провела акцію під гаслами "Ні війні! Мир Україні!"

21:23 Збройні сили України, полк "Азов", Національна гвардія, прикордонники, територіальна оборона, СБУ та прості маріупольці не пускають російські колони в місто.

21:18 ООС: Російські війська обстріляли місто Покровськ Донецької області касетними реактивними снарядами.

21:16 КМДА: У Києві, станом на 4 березня, показники радіаційного фону та атмосферного повітря перебувають у нормі.

21:12 НБУ запровадив кредитні канікули для позичальників

21:12 Члени Ради країн Балтійського моря (CBSS) одностайно вирішили відсторонити Росію від подальшої участі в діяльності Ради.

21:12 Міноборони: Інформація про телефонні дзвоники на номери українцям з метою наведення цілей для бомбардування є черговим фейком російських окупантів.

21:00 Українці в Страсбурзі провели мітинг під консульством РФ, вимагаючи від Росії забиратися геть з України.

21:00 ОП: Президент Володимир Зеленський продовжує перебувати на робочому місці у Києві, керує державою та обороною.

20:59 Керівна рада EUROSAI призупиняє будь-яку співпрацю з вищими органами аудиту Росії і Білорусі та будь-якими державними установами цих країн.

20:56 Мер Харкова Ігор Терехов: «Я дізнався, що від мого імені поширюються фейкові заяви: нібито мої друзі та співробітники обдзвонюють людей і кажуть, що Харкову і мені дали 72 години на здачу. Повірте мені - це нахабна брехня. Ніхто ніколи не здасть місто Харків».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-