У Мін'юсті розповіли, як зареєструвати немовля в період воєнного стану

У Мін'юсті розповіли, як зареєструвати немовля в період воєнного стану

Укрінформ
Зареєструвати дитину можна у найближчому відділі Державної реєстрації актів цивільного стану, де немає бойових дій.

Як передає Укрінформ, про це інформує Міністерство юстиції України у Фейсбуці.

"У звʼязку з воєнним станом послуга єМалятко недоступна. Зареєструвати дитину можна в найближчому відділі ДРАЦС, де немає активних бойових дій. Для реєстрації знадобиться лише паперове медичне свідоцтво про народження за формою №103/о", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, якщо доступ до реєстру ДРАЦС буде відсутній, держоргани складуть запис у паперовій формі, а щойно доступ відновиться, усі відомості будуть внесені до реєстру протягом 5 робочих днів.

Водночас у Мін'юсті інформують, що на сьогодні не відомо точної кількості новонароджених дітей, адже порахувати кількість немовлят в укриттях країни зараз неможливо.

Як повідомлялося, 24 лютого Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. З того часу війська РФ неодноразово порушували закони і звичаї ведення війни: обстрілюють мирне населення, в тому числі із забороненої зброї, використовують цивільних як «живий щит» тощо.

Україна направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Прокурор МКС Карім Хан ініціював початок повноцінного розслідування ситуації в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-