Зеленський звернувся до європейських народів

Зеленський звернувся до європейських народів

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський звернувся до народів Європи і подякував за підтримку.

Відеозвернення глави держави транслювалося на площах різних міст та опубліковано на сторінці Президента у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

«Бажаю здоров’я, народи Європи! Саме так вітаються у нас в Україні наші військові, наші герої світла! Ті, хто захищають наші домівки, наших дітей, наше майбутнє, нашу свободу, нашу Європу, українську Європу, яка є частиною вашої сім’ї. Але нещодавно так стали вітатися всі ми, громадяни України, не лише військові - всі ми», - зазначив Зеленський на початку звернення.

Він присвятив першу хвилину свого виступу вшануванню пам’яті всіх загиблих українських військових, спецслужбовців, поліцейських, розвідників, пожежників – «тих, хто віддав своє життя, хто зараз серед нас, але ми їх уже не бачимо».

«Другу хвилину я хочу надати також мовчанню – на честь наших цивільних: дорослих і дітей, десятків і сотень тих, хто віддав своє життя, але не знав про це. Віддав життя й отримав вічний спокій. Прошу вшанувати мовчанням їхню пам’ять», – сказав глава держави.

Третю хвилину Президент присвятив народам Європи та закликав не мовчати, виходити на вулиці, підтримувати Україну.

«Підтримуйте нашу свободу. Бо це – перемога не тільки над російськими військовими, це перемога світла над темрявою. Це перемога добра над злом. Перемога свободи над тим, що відбувається сьогодні в нас, на території України. Не мовчіть, підтримуйте Україну. Бо якщо Україна не витримає – не витримає вся Європа. Якщо Україна впаде – впаде вся Європа. І якщо ми переможемо – а я впевнений у нашому народові, я впевнений у вас, – це буде велика перемога демократії, цінностей, перемога свободи», – підкреслив Зеленський.

Він додав, що тоді хвилини мовчання перетворяться на роки розквіту. «Європо, будь такою ж міцною, як народ України. Слава Україні!» – наголосив Президент.

У пресслужбі ОП зазначили, що мітинги на підтримку України та проти російського вторгнення, на яких транслювали звернення глави держави, відбулися у Франкфурті, Празі, Ліоні, Тбілісі, Відні, Братиславі, Вільнюсі. Загалом у них узяли участь близько 200 тисяч людей.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок воєнного вторгнення в Україну. Російські війська вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, житлові будинки. В Україні запроваджено воєнний стан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-