Російська армія має поважати зону безпеки навколо атомних об’єктів – Боррель

Російська армія має поважати зону безпеки навколо атомних об’єктів – Боррель

Укрінформ
Цілеспрямований обстріл найбільшої в Україні Запорізької АЕС, що минулої ночі здійснили російські загарбники, - дуже небезпечний інцидент, який загрожує всій Європі.

Про це у Брюсселі під час пресконференції за підсумками надзвичайного засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС за участю державного секретаря США та міністрів закордонних справ Канади, Великої Британії та генерального секретаря НАТО і з віртуальним включенням міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби сказав високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Минулої ночі ми бачили атаку російських військ на українську атомну станцію. Найбільша атомна станція України була атакована, і це неприйнятно, тому що може призвести до катастрофічних наслідків, спровокувати екологічну та гуманітарну катастрофу для всієї Європи. Російська армія має поважати зону безпеки навколо ядерних об’єктів. Нам потрібно забезпечити безпеку цих зон, тому що під ударом може опинитися безпека усієї Європи», - сказав Боррель.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 4 березня російські загарбники обстріляли Запорізьку АЕС. Пожежу, яка виникла, ліквідували. Однак ситуація на найбільшій у Європі АЕС, куди вдерлися російські війська, загрожує катастрофою світового масштабу.

Президент РФ Путін 24 лютого розпочав масштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Європейський Союз застосував потужний пакет санкцій проти Росії як країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-