Росія шаленіє, бо її плани взяти Маріуполь за два дні провалилися – Данілов

Росія шаленіє, бо її плани взяти Маріуполь за два дні провалилися – Данілов

Укрінформ
Найбільш напружена ситуація наразі в Маріуполі, плани ворога взяти місто за два дні провалилися.

Про це заявив секретар Ради нацбезпеки й оборони Олексій Данілов в ефірі телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Найбільш напружена ситуація – це Маріуполь, там тримаються наші війська, тримається наша територіальна оборона, прикордонники. Усі, хто там є, вони тримають сьогодні Маріуполь. Шаленіє Російська Федерація від того, що вони не можуть взяти місто, хоча вони вважали, що візьмуть його за два дні», - сказав Данілов.

За його словами, також непроста ситуація навколо Миколаєва і в області.

Водночас Данілов запевнив, що керівництво країни знає, де що відбувається, і «ворог обов’язково дістане по зубах».

«Це наша земля, ми сюди нікого не кликали, і якщо хтось вважає, що ми будемо підкорені, станемо на коліна і будемо плестися за капітуляцією, більш ніж упевнений, що Президент на це ніколи не піде», - підкреслив секретар РНБО.

Раніше позаштатний радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович повідомив, що Маріуполь частково перебуває в облозі, але ситуація під контролем. Українські військові відбивають спроби російських військ оточити місто остаточно. За його словами, у Маріуполі напружена гуманітарна ситуація, але це є предметом переговорів як української делегації із російською, так і перегорів керівництва України з міжнародними партнерами.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок воєнного вторгнення в Україну. Російські війська вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, житлові будинки. В Україні запроваджено воєнний стан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-