Ситуація в Україні контролюється ЗСУ та керівництвом держави – ОП

Ситуація в Україні контролюється ЗСУ та керівництвом держави – ОП

Укрінформ
Ситуація на території України залишається контрольованою українськими Збройними Силами та керівництвом Української держави. 

Про це позаштатний радник керівника Офісу Президента України Олексій Арестович заявив під час брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

"Загальна ситуація контрольована. Керівництво Збройних Сил, керівництво держави вживає безпосередніх заходів для того, щоб зупинити противника на тих напрямках, на яких він намагається розвивати наступ. Таких напрямків небагато, і ми їх перехрестили", – поінформував він.

Так, Арестович розповів, що російські війська після поповнення резервів і тилових запасів почали рухатися на окремих напрямках. За його словами, "найбільше успіху нападник отримав" у місті Енергодар, де частково встановив контроль над Запорізькою атомною електростанцією. Також російським військам вдалося просунутися біля міста Вознесенськ Миколаївської області – приблизно в напрямку від Миколаєва на Кривий Ріг. "Наші війська його (противника – ред.) там зупинили. Усі спроби противника просунутися безпосередньо в бік Миколаєва були відбиті", – запевнив Арестович.

Він додав, що іншою гарячою точкою є північний захід від Києва, де зараз ідуть бої.

Крім того, за даними Арестовича, міста Харків та Охтирка піддаються нищівним ударам противника, але він наголосив, що оборона тримається. "Про ситуацію там знають на міжнародному рівні. Увага міжнародного суспільства прикута до Харкова та Охтирки. Біля Охтирки була спроба зруйнувати авіацією ТЕЦ місцеву. Однак оборона тримається. Противник зазнає величезних втрат і перекидає туди додаткові резерви, які б в іншому випадку могли бути використані на більш небезпечних напрямках, наприклад, на Київщині або інших містах", – розповів позаштатний радник керівника ОПУ.

Він підкреслив, що героїчна оборона Охтирки і Харкова змусила противника, по-перше, зупинитися, по-друге, змінити напрямок розвитку головного удару, по-третє, перекинути туди додаткові резерви.

"Ось що дає вправний спротив на місцях. Закликаю триматися всіх, тому що це виграє необхідний час для того, щоб надійшла західна допомога та спрацювали міжнародні санкції, а також дії нашого керівництва", – додав Арестович.

Щодо Чернігова він поінформував, що попри потужний авіаційний удар, керівництво оборонних сил утримує місто та стримує ворога.

Арестович також повідомив, що Маріуполь частково знаходиться в облозі, але ситуація під контролем. Українські військові відбивають спроби російських військ оточити місто остаточно. Водночас він додав, що в Маріуполі напружена гуманітарна ситуація, але це є предметом переговорів як української делегації із російською, так і перегорів керівництва України з міжнародними партнерами.

В Одесі, за його словами, безпосередньої небезпеки нема – ЗСУ та оборонне керівництво міста контролюють ситуацію. "Нечисленні спроби кораблів противника вести вогонь придушується нашою артилерією у відповідь", – зазначив Арестович.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення.

Російські війська вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан ініціював початок розслідування ситуації в Україні.

38 країн звернулися із спільним зверненням до Міжнародного кримінального суду (МКС) провести розслідування військових злочинів Росії в Україні.

Фото: ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-