Резніков прогнозує злам ситуації найближчим часом

Резніков прогнозує злам ситуації найближчим часом

Укрінформ
Україна вже дев'ятий день гідно дає відсіч російським військам, які вторглися на нашу територію, але найближчим часом відбудеться злам ситуації, тому для цього маємо бути зібраними.

Як передає Укрінформ, про це міністр оборони України Олексій Резніков написав у Фейсбуці.

«196 годин оборони. Ми даємо відсіч російським окупантам вже другий тиждень. У ці години та дні відбувається злам ситуації. Час зламу потребує зібраності, особливої концентрації. Наші захисники і захисниці зупинили ворога на більшості напрямків. На деяких Збройні Сили здійснили успішний контрнаступ», - зазначив Резніков.

За його словами, залишається складною ситуація на півдні, де ворог в останні години обстрілював Запорізьку АЕС. Але бойовий дух наших людей у козацькому краї такий, що окупанти приречені на поразку. Нездоланною фортецею стоїть Харків.

Б’ються Сумщина та Чернігівщина, які рятують Київ від облоги.

На сході та півдні – скрізь – український народ дає відсіч ворогу.

«За ці дні було прийнято багато складних рішень. Нам доводилося маневрувати, щоб зберегти армію. Але усю нашу землю ми повернемо. Ми з болем дивимось на зруйновані будівлі після російських обстрілів. Ми усе відбудуємо», - запевнив глава Міноборони.

За його даними, командир флагману ВМСУ виконав наказ затопити корабель, щоб фрегат «Гетьман Сагайдачний», який перебував на ремонті, не дістався ворогу. «Важко уявити більш складне рішення для мужнього воїна та всієї команди. Але ми збудуємо новий флот. Сучасний, потужний. Головне зараз – встояти. Я чудово розумію. Усі стомлені, багато людей виснажені, шоковані втратами. Попереду ще дуже складний період. Нам знадобиться багато сил і витримки.

Але хочу сказати усім. Українці – ви неймовірні», - підкреслив міністр.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Запроваджено воєнний стан. Глава Української держави Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-