У МАГАТЕ заявили, що контактують з Україною щодо ситуації на Запорізькій АЕС

У МАГАТЕ заявили, що контактують з Україною щодо ситуації на Запорізькій АЕС

Укрінформ
Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) повідомлене про обстріли Запорізької АЕС та перебуває на прямому контакті з українською владою.

Про це йдеться на сторінці МАГАТЕ у Твіттері, передає Укрінформ.

«МАГАТЕ отримало повідомлення про обстріл Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС), контактує з українською владою щодо ситуації»,- зазначається в дописі.

У іншому повідомленні уточнюється, що генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріанно Гроссі спілкується напряму з Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем, а також керівництвом українського атомного регулятора та оператора АЕС.

Гроссі також закликав загарбників «припинити застосування сили» та попередив про «серйозну небезпеку в разі ураження реакторів».

Як повідомляв Укрінформ, в ніч проти п’ятниці в результаті обстрілів з важкої техніки російської армії виникла пожежа на Запорізькій АЕС. Зафіксовано влучання в перший енергоблок. 

Президент України Володимир Зеленський заявив, що російських військових, які обстрілюють Запорізьку атомну електростанцію, потрібно зупинити негайно, інакше Європа загине від ядерної катастрофи.

Енергоатом оприлюднив звернення до світової спільноти з попередженням, що ці обстріли є «порушенням ядерної та радіаційної безпеки найбільшого в Європі ядерного об'єкта, що може призвести до важких і трагічних наслідків для усього світу».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-