У МАГАТЕ заявили, що контактують з Україною щодо ситуації на Запорізькій АЕС

У МАГАТЕ заявили, що контактують з Україною щодо ситуації на Запорізькій АЕС

Укрінформ
Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) повідомлене про обстріли Запорізької АЕС та перебуває на прямому контакті з українською владою.

Про це йдеться в аккаунті МАГАТЕ у Твіттері, передає Укрінформ.

«МАГАТЕ отримало повідомлення про обстріл Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС), контактує з українською владою щодо ситуації»,- зазначається в дописі.

У іншому повідомленні агентства уточнюється, що генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріанно Гроссі спілкується напряму з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем, а також керівництвом українського атомного регулятора та оператора АЕС.

Водночас Гроссі закликає загарбників «припинити застосування сили» та попереджає про «серйозну небезпеку в разі ураження реакторів». 

Як повідомляв Укрінформ, російські окупанти в ніч проти п’ятниці обстріляли Запорізьку атомну електростанцію. Зафіксовано попадання в перший енергоблок, усередині якого перебуває ядерне паливо, заявив речник Запорізької АЕС Андрій Туз. На території АЕС виникла пожежа. Російські загарбники продовжують обстріли попри загрозу масштабної катастрофи в Європі.

У ДСНС поінформували, що займання виникло за територією АЕС в навчально-тренувальному корпусі. На ЗАЕС відключено третій енергоблок від єдиної енергосистеми (працює лише 4-ий блок). Протипожежний стан на АЕС у межах норми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-