На Запорізькій АЕС заявляють про ядерну загрозу через обстріли важкою російською технікою

На Запорізькій АЕС заявляють про ядерну загрозу через обстріли важкою російською технікою

Укрінформ
На Запорізькій АЕС заявляють про небезпеку ядерної загрози через обстріли важкою технікою РФ.

Про це у Телеграмі повідомив речник Запорізької АЕС Андрій Туз, передає Укрінформ.

"Техніка Російської Федерації веде вогонь по Запорізькій атомній електростанції. Існує реальна загроза ядерної небезпеки на найбільшій атомній електростанції Європи. Вимагаємо припинити вогонь з важкої техніки по енергоблоках Запорізької АЕС!" - заявив він.

"Енергоатом" звернувся до світової спільноти з попередженням, що обстріли Запорізької АЕС військами РФ можуть призвести до трагедії всього світу, повідомляє пресслужба "Енергоатому" в Телеграмі.

"Енергоатом попереджає і звертається до світової спільноти: обстріли з важкої зброї енергоблоків ЗАЕС, що відбуваються прямо зараз, це суворе порушення ядерної та радіаційної безпеки найбільшого в Європі ядерного об’єкта, що може призвести до важких і трагічних наслідків для усього світу", - підкреслили в "Енергоатомі".

Як повідомляв Укрінформ, міський голова міста Енергодар Дмитро Орлов поінформував, що на підступах до Запорізької АЕС тривають запеклі бої. ЗСУ тримають оборону. Відомо про постраждалих, але точна їх кількість і стан не встановлені.

Удень 3 березня понад 100 одиниць військової техніки зайшло в Енергодар. Ворог кілька діб намагався заїхати в місто, яке боронили понад 20 тис. людей. Російські військові відкрили вогонь по блокпосту та мирних людях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-