Червоний хрест допоможе гарантувати безпеку людям, яких евакуйовуватимуть з місць бойових дій

Червоний хрест допоможе гарантувати безпеку людям, яких евакуйовуватимуть з місць бойових дій

Укрінформ
Червоний хрест виступить нейтральним посередником для того, щоб допомогти гарантувати безпеку громадян, яких евакуйовуватимуть з місць, де ведуться бойові дії.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це сказала віцепрем'єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук в ефірі телеканалу "Рада".

За її словами, про це домовились Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль та керівник міжнародного комітету Червоного хреста Петр Маєр під час телефонної розмови.

"Ми домовились, що Червоний хрест стане нейтральним посередником і допоможе гарантувати, що Росія не буде обстрілювати евакуаційні канали, які будуть створені", - сказала Верещук.

Як повідомляв Укрінформ, раніше віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук знову звернулася до Міжнародного Червоного Хреста з вимогою повернутися до виконання своїх безпосередніх завдань і допомогти організувати та забезпечити існування «зелених» коридорів для евакуації мирного населення із районів бойових дій в Україні, адже їм загрожує гуманітарна катастрофа.

24 лютого Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. З того часу війська РФ неодноразово порушували закони та звичаї ведення війни.

Україна направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-