Росія ввела в Україну більшу частину угруповання для наступу - Генштаб ЗСУ

Росія ввела в Україну більшу частину угруповання для наступу - Генштаб ЗСУ

Укрінформ
Російська Федерація ввела на територію України більшу частину створеного для наступу угруповання, зі 117 укомплектованих і споряджених батальйонних тактичних груп залишилось не більше шести, які не перебувають на території нашої країни.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ в Фейсбуці за підсумками восьмого дня протистояння російському вторгненню, передає Укрінформ.

"За наявними даними, ворог увів на територію України більшу частину створеного для наступу на Україну угруповання. Зі 117 укомплектованих та споряджених БТГр залишилось не більше шести, які не перебувають на території нашої країни, морально-психологічний стан цих підрозділів перебуває на низькому рівні", - ідеться в повідомленні.

У Генштабі зазначають, що противник зволікає з висадкою десанту в районі Одеса – Затока проводячи демонстраційні дії з метою відтягування частини сил ЗСУ на цей напрямок.

Водночас наголошується, що окупаційні війська, які зазнають втрат при просуванні вглиб території України, почали діяти більш підступно, зухвало порушують норми міжнародного гуманітарного права, використовуючи житлові будинки для розміщення техніки та облаштування вогневих позицій, а також військову інфраструктуру та повітряний простір Білорусі, завдаючи ракетно-бомбових ударів по критичній інфраструктурі, житлових масивах великих міст.

"Для здійснення ракетних ударів по об’єктах на нашій території російські загарбники використали майже весь боєзапас ракет комплексу "Калібр", що призначався для наступальної операції в Україні. На даний час противником проводиться поповнення запасів", - поінформували у Генштабі ЗСУ.

При цьому наголошується, що протягом дня ворог не досяг суттєвих успіхів у просуванні вперед та зосередив зусилля на інженерному обладнанні своїх позицій.

У Генштабі ЗСУ також інформують, що окупанти під час чергової невдалої спроби заволодіти Гостомелем зіткнулися з українськими захисниками та втратили під час бою близько 20 одиниць техніки, втрати особового складу уточнюються.

Як повідомлялося, 24 лютого Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська РФ неодноразово порушували закони та звичаї ведення війни: обстрілюють мирне населення, в тому числі із забороненої зброї, використовують цивільних як «живий щит» тощо.

Україна направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан ініціював початок повноцінного розслідування ситуації в Україні.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-