У Мелітополі російські пропагандисти зняли фейкове відео про «зустріч із квітами»

У Мелітополі російські пропагандисти зняли фейкове відео про «зустріч із квітами»

Укрінформ
У Мелітополі російські канали влаштували "виставу", показавши, як загарбників, нібито, радо зустрічають в місті. Насправді люди зустрічали окупантів з українськими прапорами та криками “Йдіть додому!”.

У Телеграм-каналі Запорізької ОВА спростували фейк, порівнявши відео з тієї ж локації від очевидців.

“Джерела СБУ в Мелітополі повідомляють, що на площу в оточені військових РФ заїхало 2 вантажівки з невеликою кількістю продуктів. На час зйомок на “знімальний майданчик” не пускали військові зі зброєю. Що були у вантажівках за коробки з консервами - невідомо. Відеооператор окупантів зняв постановче відео і вантажівки поїхали геть”, - йдеться у дописі.

В ОВА також нагадали, що вчора та сьогодні на вулиці Мелітополя на мирні мітинги виходили містяни з прапорами України. Окупанти розпочали стрілянину. Серед цивільних є поранені.

Під час вечірнього ефіру міський голова Мелітополя Іван Федоров заявив, що вдячний людям, які виходять на мітинги, за те, що не наближаються до російських військових і не провокують на конфлікт.

Він також запевнив, що Мелітополь був і залишається українським містом.

Як повідомляв Укрінформ, 1 березня в Мелітополі кілька десятків людей із жовто-блакитними прапорами влаштували мирну ходу. Люди дійшли до ворожої техніки і почали її штовхати, пролунало кілька пострілів. За словами учасників мітингу, стріляли у повітря.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Також суд отримав звернення 39 держав щодо розслідування ситуації в Україні через напад Росії. Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду Каріма Хана заявив, що робота зі збору доказів уже розпочалася.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-