Розпочався другий раунд переговорів між українською та російською делегаціями

Розпочався другий раунд переговорів між українською та російською делегаціями

Відео
Укрінформ
Українська та російська делегації розпочали другий раунд перемовин.

Як передає Укрінформ, про це повідомив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк у Твіттері.

"Починаємо розмовляти з російськими представниками", - зазначив він.

Подоляк поінформував, що ключовими на порядку денному є питання негайного припинення вогню, перемир'я, а також гуманітарних коридорів для вивезення мирних жителів із зруйнованих або постійно обстрілюваних сіл і міст.

Місце проведення перемовин він не уточнив.

Як повідомлялося, 28 лютого українська та російська делегації провели перший раунд перемовин у Білорусі та поїхали до своїх столиць для консультацій з приводу подальших рішень. Як зазначав Подоляк, переговори між делегаціями були важкі, але без будь-яких обов'язкових ультиматумів.

У складі української делегації - голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, міністр оборони Олексій Резніков, радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк, перший заступник глави делегації України в Тристоронній контактній групі Андрій Костін, народний депутат Рустем Умєров та заступник міністра закордонних справ Микола Точицький.

Президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

У країні запроваджено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію.

Україна направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-