Рада заборонила пропагувати державу-агресора

Рада заборонила пропагувати державу-агресора

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 5101, який встановлює заборони на виготовлення та поширення інформаційної продукції, спрямованої на пропагування дій держави-агресора.

Депутати ухвалили документ під час засідання 3 березня, інформує пресслужба парламенту.

Законопроєкт пропонує через суд запроваджувати санкції щодо релігійних організацій, громадських об’єднань та політичних партій, які винні у порушенні цих заборон.

Зокрема, забороняється виправдовувати, заперечувати збройну агресію Російської Федерації проти України у 2014 році, у тому числі забороняється називати війну на сході "внутрішнім конфліктом" чи "громадянською війною".

Також забороняється прославляти та звеличувати окупантів та бойовиків, називати їх "повстанцями", "ополченцями" та "ввічливими військовими людьми".

Крім цього, законопроєкт після рішення суду передбачає встановлення санкцій для релігійних організацій, політичних партій та громадських організацій, у вигляді припинення їх діяльності, якщо вони сприяли ліквідації незалежності України чи незаконному захопленню влади, пропагували війну чи насильство, комуністичний режим або поширювали інформацію, яка виправдовує агресію РФ, що розпочалася у 2014 році.

З 24 лютого в Україні триває війна з російськими загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-