У РНБО спростували черговий фейк Кремля про ЗСУ та «живий щит» із іноземців

У РНБО спростували черговий фейк Кремля про ЗСУ та «живий щит» із іноземців

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при РНБО України спростував фейк про використання українськими військовими іноземців як "живого щита".

Як передає Укрінформ, про це Центр повідомляє у Фейсбуці.

Так, за даними ворожої пропаганди, президент РФ Володимир Путін повідомив, що окупанти "делают все возможное, чтобы обеспечить возвращение индийских студентов из Харькова на родину", бо вони "взяты в заложники украинскими силовиками, которые используют их как живой щит".

У Центрі протидії дезінформації наголосили, що Україна максимально сприяє евакуації іноземців.

Зокрема Укрзалізниця для громадян інших держав організувала евакуаційні коридори та формує іноземні групи для перевезення окремими вагонами, а на вокзалах працюють волонтери зі знанням іноземних мов.

"Що стосується поодиноких випадків побутових конфліктів за участю іноземців, то вони відбуваються на фоні нерозуміння ними правила УЗ щодо першочергової евакуації жінок і дітей (незалежно від раси та походження) та роздмухуються пропагандою ворога", - заявили в Центрі протидії дезінформації.

У Центрі наголосили, що шляхом поширення фейків загарбник прагне досягти зниження підтримки України на міжнародній арені.

Як повідомляв Укрінформ, Укрзалізниця за шість днів війни вивезла понад 50 тисяч іноземців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-