Україна переходить до тотального спротиву - Генштаб ЗСУ

Україна переходить до тотального спротиву - Генштаб ЗСУ

Укрінформ
Генеральний штаб Збройних сил України закликає громадян до тотального спротиву ворогу, передусім треба позбавити ворога тилової підтримки.

Про це у Фейсбуці повідомляє Генштаб ЗСУ, передає Укрінформ.

"Ціль номер один - знищення тилових колон російських окупантів. Україна переходить до тотального спротиву окупантам. Звертаємося до громадян, які знаходяться на території, що тимчасово зайнята ворогом. Ви можете суттєво допомогти Збройним силам України!", - йдеться у повідомленні.

В Генштабі наголошують, що ворога необхідно позбавити тилової підтримки.

"Якщо через ваш населений пункт прослідувала колона російської бронетехніки, слідом за нею буде рухатися колона з паливом, боєкомплектом та продуктами. Пропустіть колону з бронетехнікою. Ії зустріне наша армія. Створіть перешкоди на дорозі. Заблокуйте рух. Знищіть або затримайте тилову колону. Вона погано охороняється, не броньована, її ведуть тилові підрозділи, які не мають бойового досвіду", - наголосили в Генштабі.

Військові радять використовувати мисливську зброю, коктейлі Молотова, усі доступні засоби.

"Без боєкомплекту танк ворога - це трактор. Без палива - це груда мертвого заліза. Без харчів вороги здадуться в полон самі", - наголошують у штабі.

24 лютого країна-агресор Російська Федерація за вказівкою свого глави Володимира Путіна оголосила війну Україні та розпочала масштабне вторгнення.

Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, адміністративні будівлі та житлові будинки у містах та селах. В Україні запровадили військовий стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-