Пентагон не бачить ознак, що білоруські війська готові долучитися до боїв в Україні

Пентагон не бачить ознак, що білоруські війська готові долучитися до боїв в Україні

Укрінформ
Міністерство оборони США не має інформації, яка б вказувала на підготовку білоруських збройних сил до безпосередньої участі в боях в Україні.

Про це заявив у середу речник Пентагону Джон Кірбі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми не маємо інформації», - сказав Кірбі у відповідь на запитання, чи бачить Пентагон будь-які ознаки участі або підготовки до участі білоруських військових у бойових діях в Україні.

Він також зазначив, що американська розвідка наразі не має підтверджень, що Путін підводить додаткові підрозділи з інших регіонів своєї країни для посилення позицій. За словами Кірбі, Путін з осені минулого року зосередив поблизу України близько 150 тисяч військових, більшість із них зараз вже увійшли в Україну.

Зараз росіяни втратили наступальний темп, однак поки що зберігають достатньо сил для наступу. Водночас і українська сторона відновила власні сили й готова до сміливого протистояння, зауважив речник Пентагону.

Він зазначив, що Путін все ще має варіанти для того, щоб запобігти гіршому сценарію, а саме зупинити ескалацію й погодитися на режим припинення вогню.

«І я вважаю відверто, що майбутнє України мають обирати самі українці», - додав речник Міністерства оборони США.

Як повідомляв Укрінформ, російські сили використали територію Республіки Білорусь для розвитку наступу на Україну. Крім того, з білоруської території здійснюються пуски ракет та атаки бойових літаків і гелікоптерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-