Резніков закликав посилити тиск на ворога, який втратив ініціативу

Резніков закликав посилити тиск на ворога, який втратив ініціативу

Укрінформ
Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що настав час посилити тиск на ворога, який втратив ініціативу, і перейти до тотального опору.

Про це він написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"160 годин оборони. Росія не витримала і почала визнавати втрати. Це сталося завдяки героїзму наших захисників і захисниць. А також завдяки бійцям інформаційного фронту, які прорвали інформаційну блокаду. Час посилити тиск на ворога, який втратив ініціативу. Час перейти до тотального опору!" - наголосив очільник МОУ.

За його словами, українська армія успішно зустрічає лобові атаки російських окупантів. Спеціальні підрозділи – ССО, загін спецпризначення СБУ і Головного управління розвідки – ефективно знищують російські війська на марші.

Водночас міністр звернувся до громадян, які перебувають на тимчасово зайнятих ворогом територіях.

"З вашою допомогою наша армія швидше здолає і вижене окупантів. Треба позбавити російські війська тилової підтримки. Не чіпайте танки. Тільки, якщо дуже хочеться. Знищуйте тилові колони. Вони йдуть за колонами з бронетехнікою", - закликав Резніков.

Він зазначив, що коли ворог залишиться без пального, боєкомплекту, їжі, інженерної та ремонтної підтримки, він стане безпорадним.

"Мисливці. Єгері. Лісники. Ви знаєте кожну стежку і кожен ярок у вашому краю. Це ваш час. Ворог повинен відчути, що кожен крок без запрошення по українській землі може стати для нього останнім. Треба, щоб в окупанта була тільки одна мотивація – якнайшвидше втекти з нашої країни", - наголосив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони РФ уперше визнало втрати у загарбницькій війні проти України. Зокрема, представник МО РФ Ігор Конашенков заявив, що вбито 498 російських військовослужбовців і ще 1597 поранено.

Водночас за даними Міністерства оборони України станом на ранок середи, втрати особового складу з боку окупантів становили понад 5 840 осіб, більш як 200 російських вояків взято у полон.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Україна подала позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан ініціював початок повноцінного розслідування ситуації в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-