Росія може поширювати фальшиву «заяву про капітуляцію» Зеленського

Росія може поширювати фальшиву «заяву про капітуляцію» Зеленського

Укрінформ
Росія може розповсюджувати фальшиву "відеозаяву про капітуляцію" Президента Володимира Зеленського, створену за допомогою технології діпфейк.

Як передає Укрінформ, про це Центр стратегічних досліджень та інформаційної безпеки повідомляє у Фейсбуці.

"Уявіть, що бачите в телевізорі Володимира Зеленського, який робить заяву про капітуляцію. Ви бачите його, ви чуєте його – а отже, це правда. Але це не правда. Це технологія діпфейк. Це буде не справжнє відео, а створене через алгоритми машинного навчання", – ідеться у повідомленні.

Відео, зроблені через такі технології, майже неможливо відрізнити від реальних.

"Знайте – це фейк! Його мета – дезорієнтувати, посіяти паніку, зневірити громадян і схилити наші війська до здачі. Будьте впевнені – Україна не капітулюватиме! Росії залишається лише вигадати фейкову перемогу, закрити у себе інтернет і усі контакти з іншим світом", – наголошують у повідомленні.

Як повідомлялося, раніше міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що російські інформаційні війська збираються запустити інформацію українцям, що нібито Президент Зеленський погодився на капітуляцію.

Глава країни-агресора Володимир Путін 24 лютого оголосив, що розпочинає спецоперацію в Україні та вводить російські війська. Після цього на ряд українських міст було скоєно ракетні удари, атаковано військові об'єкти ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-