Штати в ООН закликали Білорусь припинити підтримувати війну в Україні

Штати в ООН закликали Білорусь припинити підтримувати війну в Україні

Укрінформ
Штати в ООН закликали Білорусь припинити підтримувати війну в Україні

Сполучені Штати виступили в ООН із закликом до Росії припинити неспровоковану агресію проти України, а Білорусь – відмовитися від підтримки війни, розв’язаної РФ.

З такою заявою виступила в середу на Генасамблеї ООН постійна представниця США при Організації Лінда Томас Грінфілд, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми закликаємо Росію припинити її неспровоковану, невиправдану й нескінченну війну, ми закликаємо Росію поважати суверенітет і територіальну цілісність України. Ми закликаємо іншого сусіда України – Білорусь, представника якого ми щойно заслухали, припинити підтримувати війну й припинити надавати дозвіл на використання своєї території для сприяння цій агресії», - заявила Грінфілд.

Вона наголосила, що США разом з іншими цивілізованими країнами «виступають єдиним фронтом» за те, щоб притягнути Росію до відповідальності за її напад, а також знайти способи відповісти на масштабну гуманітарну кризу, яка розгортається в Європі.

У цьому зв’язку постпред США заявила, що підтримка іншими країнами резолюції Генасамблеї ООН щодо засудження нападу Росії на Україну забезпечує право на суверенітет не тільки України, але й кожної країни ООН.

Як повідомляв Укрінформ, у середу в Нью-Йорку проходить третій день спеціального надзвичайного засідання Генеральної Асамблеї ООН щодо засудження війни Росії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-