У Мін'юсті розповіли, як вступити до лав Інтернаціонального легіону оборони України

У Мін'юсті розповіли, як вступити до лав Інтернаціонального легіону оборони України

Укрінформ
Для охочих вступити до лав Інтернаціонального легіону оборони України Центральне міжрегіональне управління Міністерства юстиції оприлюднило алгоритм дій. 

Як передає Укрінформ, про це ідеться на сторінці відомства у Фейсбуці.

"Іноземцям, які виявляють бажання долучитися до опору російським окупантам та захисту світової безпеки, керівництво України пропонує приїхати і поповнити ряди Сил територіальної оборони. З іноземців формується окремий підрозділ – Інтернаціональний легіон територіальної оборони України", - йдеться в повідомленні.

У Міністерстві юстиції нагадують, що на період дії воєнного стану запроваджено безвізовий режим в’їзду в Україну для громадян іноземних держав, які бажають вступити до Інтернаціонального легіону оборони України. Водночас наголошують, що безвіз не поширюється на громадян держави, визнаної агресором.

Згідно з Положенням про проходження військової служби у Збройних силах іноземцями та особами без громадянства, затвердженим указом Президента України від 10 червня 2016 року № 248, іноземці мають право вступити до ЗСУ на військову службу за контрактом у добровільному порядку, зокрема й до лав Сил територіальної оборони ЗСУ.

Таким чином, що вступити до лав Інтернаціонального легіону іноземцю необхідно звернутися до Посольства України в його державі з наміром приєднатися до Інтернаціонального легіону територіальної оборони України (запитати військового дипломата або консула, контактні дані – на сайті Посольства). Зазначається, що звернутись можна трьома способами: прийти у Посольство фізично, зателефонувати, написати на електронну пошту.

У відомстві радять уточнити, які документи та одяг (оснащення) необхідно або рекомендовано мати.

Серед документів - внутрішній документ (ID або паспорт), закордонний паспорт, документи, які підтверджують проходження військової служби (служби в силових структурах) та участь у бойових діях, інші документи за вказівкою військового дипломата та консула.

Далі необхідно написати заяву на вступ до територіальної оборони Збройних Сил України на військову службу за контрактом у добровільному порядку (аташе з питань оборони надає допомогу в Посольстві) та отримати інструкції щодо порядку прибуття до України, наявності необхідних документів та екіпірування.

Рекомендовано, за наявності, брати з собою військовий одяг або його елементи, екіпіровку, шолом, бронежилет та інше.

Зазначається, що представники українських посольств, консульств (за кордоном) та територіальної оборони в Україні надаватимуть допомогу на шляху висування. Їхні контакти нададуть у Посольстві України у державі охочих вступити до Інтернаціонального легіону.

Далі по прибуттю в Україну на пункті збору прибулий має вступити до Іноземного легіону територіальної оборони України (підписати контракт) та спільно з бійцями з інших країн та українськими воїнами вирушити на боротьбу з російськими окупантами.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-