Резніков: Військові РФ здаються в полон і відмовляються продовжувати наступ

Резніков: Військові РФ здаються в полон і відмовляються продовжувати наступ

Укрінформ
Характер подій змінюється, російські військові здаються в полон і відмовляються продовжувати наступ.

Про це у Фейсбуці написав міністр оборони України Олексій Резніков, передає Укрінформ.

"Шановні українці! 147 годин оборони. Характер подій змінюється. Російські окупанти намагаються хоч якось втримати боєздатність своїх підрозділів. Але вдається все гірше й гірше. Про це свідчать неодноразові факти здачі у полон груп російських солдатів з офіцерами. А також відмов продовжувати наступ", - написав міністр.

За його словами, у Росії родичі полонених і загиблих починають виходити на акції протесту.

Водночас, за словами Рєзнікова, ворог, злякавшись прямого контакту з українськими захисниками і захисницями, перейшов до тактики дистанційних обстрілів мирних міст.

"Удари авіацією та ракетами з території Росії та Білорусі по житлових будинках і школах, обстріли з РСЗО пологових будинків – це боягузлива поведінка тих, у кого немає честі. Це не військові – це терористи, представники держави-терориста. І це тавро надовго. Ворог підло обстріляв мирний Житомир. Це від переляку спроба помститися за успішне виконання 95-ї бригади завдання в ООС. Окупанти цілилися по казармах бригади та по житлових будинках поруч", - написав Резніков.

Зараз, за словами міністра, від російського терору потерпає багато українських міст і сіл, але чи не найбільше – Харків, Маріуполь та Херсон.

"Це зайвий доказ того, що ніякого «русского мира» не існує. Є нацистська ідеологія в голові у дещиці маніяків, які поки тримають владу в Росії. А є українські громадяни, які розмовляють різними мовами, ходять до різних церков і молитовних будинків разом чинять героїчний опір російським окупантам", - написав Резніков.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-