Тайвань відправив Україні гуманітарну допомогу і долучиться до санкцій проти РФ

Тайвань відправив Україні гуманітарну допомогу і долучиться до санкцій проти РФ

Укрінформ
Уряд Тайваню приєднається до зусиль щодо блокування доступу деяких російських банків до міжнародної платіжної системи SWIFT, а також направив гуманітарну допомогу в Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Прем'єр-міністр країни Су Цзен-чан сказав журналістам, що Тайвань «йде в ногу зі своїми демократичними партнерами» по всьому світу щодо свого рішення про санкції. За його словами, у питанні відключення від SWIFT уряд «співпрацюватиме» з тим, що вирішили західні країни.

Агентство пише, що такий крок багато в чому є символічним, оскільки торгівля Тайваню з Росією мінімальна. Комісія з фінансового нагляду Тайваню заявила у понеділок, що будь-які перекази в Росію здійснюються через систему SWIFT, але через банки-посередники.

Як зазначається, Тайвань є великим виробником напівпровідників, і уряд вже заявив, що виробники чіпів дотримуються правил експортного контролю до Росії.

Також уряд Тайваню заявив, що відправив до України 27 тонн медикаментів.

«З гуманітарних міркувань наша країна надасть Україні терміново необхідні предмети медичної допомоги у найкоротші терміни», — заявили в МЗС Тайваню.

Як повідомляв Укрінформ, Європейська Комісія, Франція, Німеччина, Італія, Велика Британія, Канада та США виступили із спільною заявою, в якій висловили солідарність із народом України, та оголосили про відключення низки російських банків від міжнародної інформаційної платіжної системи SWIFT, замороження активів Центрального банку Росії тощо. Також відключення російських банків від системи SWIFT підтримали Австралія, Японія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-