В ООН заявляють, що кількість біженців з України перевищила пів мільйона

В ООН заявляють, що кількість біженців з України перевищила пів мільйона

Укрінформ
Вторгнення Росії спричинило появу вже понад пів мільйона біженців з України, крім того, щонайменше 160 тисяч були змушені стати внутрішньо переміщеними особами.

Про це заявив під час засідання Ради Безпеки ООН заступник генсека в гуманітарних справах Мартін Гріффітс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Наразі відомо, що принаймні 160 тисяч людей в Україні перетворилися на внутрішньо переміщених осіб», - сказав Гріффітс.

Крім того, за його словами, понад пів мільйона біженців виїхали з країни в пошуках безпеки. При цьому він зауважив, що реальні цифри можуть бути більшими.

«Члени сімей роз’єднані, загубили одне одного, люди літнього віку й інваліди опинилися в пастці - картина дуже похмура», - наголосив заступник генсека.

Він також навів дані Управління Верховного комісара з прав людини ООН щодо жертв в Україні. Зокрема, станом на вчора підтверджено щонайменше 406 постраждалих і 102 загиблих серед цивільних.

«Справжні дані можуть бути набагато більшими», - додав Гріффітс.

Заступник генсека ООН закликав до припинення збройного нападу на Україну та виконання вимог міжнародного гуманітарного права.

Як повідомлялося, у понеділок Рада Безпеки ООН зібралася в штаб-квартирі у Нью-Йорку для обговорення гуманітарної кризи, спричиненої російською агресією проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-