Тисячі людей у Вашингтоні вшанували героїзм українців

Тисячі людей у Вашингтоні вшанували героїзм українців

Відео
Укрінформ
Учасники масштабної акції на підтримку України, що пройшла в неділю в центрі Вашингтона, стали як один на коліна, щоби висловити шану героїзму мужнього українського народу, який протистоїть російському агресору на рідній землі.

Акція продовжила марафон щоденних мітингів в американській столиці проти агресії РФ, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Від початку січня, коли Путін під приводом навчань зосереджував навколо України загрозливу кількість військ і техніки, активісти щотижня збирали акції під Білим домом, російським посольством у Вашингтоні, на Національному молі. У перші ж години після вторгнення Росії в Україну українці, американці, представники інших національних громад пікетували посольство РФ у Вашингтоні. Відтоді подібні мітинги проходять щодня.

Читайте також: Десятки тисяч людей взяли участь в антивоєнній демонстрації в Берліні

На недільну акцію поблизу Білого дому, за приблизними підрахунками ініціаторів мітингу, організацій United Help Ukraine та US Ukrainian Activists, прийшли близько п’яти тисяч людей. У один момент, коли в динаміках заграла символічна для українців «Пливе кача», всі присутні стали на коліна, щоби вшанувати український народ, який воює проти Росії.

Як розповіла Укрінформу учасниця акції Олександра Кордіяка, це був надзвичайно емоційний момент.

«Україна пережила ще одну ніч і ще один день, і не один бій. Люди стають на коліна, щоби вшанувати свої героїв. В такі моменти єднання відчуваєш, що наша мрія народжується прямо зараз», - зазначила Олександра.

Вона оприлюднила у Фейсбуці відео, яке демонструє масштаби мітингу поблизу Білого дому.

Тим часом, United Help Ukraine активно збирає кошти на закупівлю медичного обладнання, засобів невідкладної допомоги для постраждалих в Україні людей, а також співпрацює з іншими організаціями з метою підготовки гумдопомоги. Станом на вечір неділі, 27 лютого за Вашингтонським часом, люди пожертвували на благодійний рахунок з цією метою близько 2,3 мільйони доларів США.

Як повідомляв Укрінформ, акції на підтримку України, а також на вимогу щодо притягнення Росії до відповідальності за її збройну агресію, проходять по всьому світу.

Читайте також: У Нідерландах проходить багатотисячний мітинг проти війни в Україні

24 лютого Президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська четвертий день обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Збройні Сили України за підтримки усього народу мужньо протистоять агресії. За даними Генштабу ЗСУ, втрати російської армії наразі становлять близько 4500 осіб.

Фото: Посольство України в США

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-