Арестович: Волноваху відбили, Бердянськ зайнятий противником

Арестович: Волноваху відбили, Бердянськ зайнятий противником

Укрінформ
Українські війська минулої доби відбили Волноваху, що у Донецькій області, Бердянськ Запорізької області зайнятий російськими військами.

Про це повідомив на брифінгу радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович, передає кореспондент Укрінформу.

"Що стосується зони ООС. Волноваху зайняв противник сьогодні, зосередивши зусилля на місці головного удару, але завдяки контратаці наших сил Волноваху відбили, там зараз перебувають наші війська. Маріуполь тримається. Бердянськ зайнятий противником, там не було наших військ", - сказав Арестович.

Він додав, що Бердянськ захопило угруповання, яке йшло з Мелітополя на Маріуполь.

За його словами, найгарячіше сьогодні було під Києвом, де російські війська намагалися зайти в міста Буча та Ірпінь. "Зараз вони відійшли, у полях там стоять і продовжують ловити від нас "подаруночки", – зазначив Арестович.

У Харкові, за його словами, загарбники намагалися прорватися до центру міста, однак були знищені.

Радник глави ОП зауважив, що біля Херсона зосереджуються невеликі резерви російських загарбників, які вийшли з Криму, з метою продовжувати наступ у бік Миколаєва.

Він також повідомив, що за оціночними даними, 11 російських великих десантних кораблів, кожен з яких перевозить приблизно батальйон, вийшли в море, ймовірно, в напрямку Одеси.

"Якщо вони спробують висадити десант, побачимо, що таке у виконанні російських військових морська десантна операція і що таке у виконанні українських військових оборонна протидесантна операція. Я думаю, що наші, як завжди, зроблять все краще", - зауважив Арестович.

Як повідомляв Укрінформ, президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

За даними Генштабу ЗСУ, втрати російської армії наразі становлять близько 4 500 осіб.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-