Битва за Україну. День четвертий. Випуск 3

Битва за Україну. День четвертий. Випуск 3

Укрінформ
Україна четверту добу б’ється з ворогом і переможе. Кожна година цієї битви народу України наближає кінець фашистської хунти в Кремлі. Основні події на вечір 27 лютого

Ми зібрали для вас інформацію про ситуацію в Україні і Києві на 21 годину 27 лютого

20:46 Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний оприлюднив відео знищення у Житомирській області російського "Бука" за допомогою безпілотного авіаційного комплексу "Байрактар".

20:45 В Офісі Президента України пояснили, чому використання ядерної зброї у війні проти Української держави є нелогічним.

«Путіну потрібна Україна. Після застосування ядерної зброї – технічно неможливо правити народом, який це на собі зазнав. Особливо – таким народом. Як наш. Нами взагалі не можна правити. З нами можна тільки домовитися – і виконати договір. Резюме – вся ця історія про ядерну зброю – спроба психологічно натиснути. А ви не натискаєтеся. Містер Путін – далеко не божевільний. Але він хоче, щоб ми подумали, що він божевільний. Ні. Не боїмося. Просто він сподівався на швидкий і блискучий успіх. І він його отримав. Щоправда, не для себе, а – України, її народу та армії. Буває», – заявив радник голови ОПУ Олексій Арестович.

20:35 Майже 100 тисяч громадян в Україні мобілізували до війська за дві доби.

20:31 Унаслідок ракетного удару по військовій частині поблизу Володимира зі сторони Білорусі загинув захисник України. Вічна пам’ять Герою.

20:26 Заступник генерального секретаря ООН – високий представник з питань роззброєння Ізумі Накаміцу нагадав Росії, що з ядерною зброєю не буває переможців, а лише жертви.

20:22 Через вторгнення РФ загинули понад 210 українців, більш як 1100 поранених – Денісова

20:17 Для потреб вимушених переселенців до Чернівців передали 8 тонн гуманітарної допомоги із Республіки Молдова.

20:05 Колишній комбриг 38-ої брестської десантної бригади Валерій Сахащик закликав білоруських військових не вторгатися на територію України.

20:05 Станом на 13:15 27 лютого Україну підтримали 84 держави і 13 міжнародних організацій.

20:00 Міністерство економіки України закликало провідні міжнародні компанії в ІТ-сфері заморозити всі операції та договори з Росією й припинити надання будь-яких послуг країні-агресору.

19:58 Президент України Володимир Зеленський з жалем констатував, що 26 лютого російські окупанти знищили легендарний український літак Ан-225 "Мрія". Водночас він підкреслив, що це стара "Мрія", а нову ми зараз будуємо.

19:57 Всім іноземцям, які бажають захищати Україну, посольства і генеральні консули надаватимуть необхідну інформацію та допомагатимуть дістатися країни.

19:54 В Маріуполі знищили російську диверсійно-розвідувальну групу, яка намагалася атакувати автобуси з мирними людьми.

19:53 Майданчик для торгівлі Dmarket відправив українській армії 4,5 млн доларів. Кошти надійшли із заморожених рахунків користувачів із Росії та Білорусі.

19:46 Колишній головний тренер збірної України Андрій Шевченко вийшов на мітинг на Трафальгарській площі у Лондоні, який присвячений подіям в Україні. «Зупиніть війну в Україні! Слава Україні», – написав Шевченко.

19:35 Дмитро Кулеба заявив: «Путін ефектно зачинив вікно до Європи, відкрите 300 років тому його попередником Петром І. Це поворотний момент в історії Росії, який точно відкине звичайних росіян у бідність та ізоляцію, а також вестиме до колапсу політичної системи».

19:33 Міністр оборони України Олексій Резніков заявив: «85 годин оборони. Залякувати українців – марно. Зламати наших захисників і захисниць – не вийде. Змусити нас здати столицю – тим більше. Надзвичайно важкі години. Але вони минуть. Україна – переможе. Вже перемагає! Ворог, який прийшов на нашу землю – піде у відомому напрямку. Тому ми радимо окупантам йти додому. Поки не пізно».

19:31 Голова комісії Ради Федерації РФ із захисту держсуверенітету Андрій Клімов пригрозив завдавати ударів по транспорту, який перевозитиме західну зброю на територію України.

19:30 СБУ показала, як каються російські загарбники.

19:24 Російський опозиціонер в еміграції Михайло Ходорковський після сьогоднішнього наказу президента РФ Володимира Путіна перевести «сили стримування» країни в особливий режим несення бойового чергування закликав людей виходити на вулицю з протестом.

19:10 Болгарія направить гуманітарну та військову допомогу Україні, приєднавшись до групи 25 країн-донорів із НАТО та ЄС.

19:08 Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) ухвалила рішення про посилення підтримки України і припинення перемовин про членство РФ.

19:06 Туреччина офіційно об’явила, що закриває протоки Босфор і Дарданелли для військових кораблів

19:05 Уряд Угорщини передав на Закарпаття перший вантаж необхідної гуманітарної допомоги – 100 тонн палива та 23 тонни провіанту.

18:53 Представник президента у Конституційному суді Федір Веніславський сказав: «Відстань від Києва до місця перемовин невелика, але у зв’язку з безпековою ситуацією маршрут змінено, тому я думаю, що перемовини розпочнуться протягом найближчих кількох годин. Для того, щоб забезпечити максимальну безпеку нашій делегації, вони поїхали таким маршрутом, який не складає загрозу для їхнього життя».

18:52 Василь Ломаченко вступив до батальйону тер оборони, наш чемпіон захищатиме Україну зі зброєю в руках.

18:50 У Житомирі почалася оборона міста, двічі лунала сирена повітряної тривоги – мер

18:44 Киян закликають не вестися на провокації – евакуації немає. У КМДА наголошують, що у столиці жодні заходи з евакуації не проводяться.

18:43 Україна платитиме військовослужбовцям по 100 тисяч гривень на місяць, поки триває ця війна – Зеленський

18:43 Президент України Володимир Зеленський заявив, що не дуже вірить у результат зустрічі української та російської делегацій, але погодився на неї, оскільки для зупинки війни треба використовувати навіть найменший шанс.

18:41 У Києві – повітряна тривога

18:35 Міська рада Маріуполя спростовує фейк росіян щодо відключення міста від усіх комунікацій. Ситуація в місті контролюється українськими військовими.

18:33 У Росії четвертий день відбуваються акції протесту проти війни Росії з Україною. До 18:00 (мск) 27 лютого затримано 1150 людей у 45 містах країни

18:30 Іспанія закриває повітряний простір для російських літаків

18:29 У Києві правоохоронці ліквідували групу диверсантів, які їздили на авто «швидкої»

18:28 Самопроголошений президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко запевнив Президента України Володимира Зеленського в тому, що ракети, літаки і гвинтокрили не полетять в Україну з Білорусі, а білоруські війська не зайдуть на територію Української держави.

18:28 УЄФА збирається усунути від змагань клуби і збірну Росії. Зараз покарання може торкнутися лише «Спартака», який має зіграти із «РБ Лейпцигом» в 1/8 фіналу Ліги Європи.

18:24 Правоохоронці за фактом знищення російськими військовими найпотужнішого українського літака Ан-225 «Мрія» розпочали кримінальне провадження.

18:23 У Миколаєві в результаті бою були знешкоджені загони військових країни агресора, які пересувалися у фурах з маркуванням мережі АТБ.

18:20 Європейський альянс інформаційних агентств (EANA) призупинив членство в організації російського державного інформагентсва ТАСС.

18:19 Офіс Президента України закликає солдатів Російської Федерації і Республіки Білорусь скласти зброю.

18:19 Канада закриває свій повітряний простір для російських авіакомпаній.

18:18 На переговорах з російською делегацією на українсько-білоруському кордоні наша сторона не здасть жодний дюйм території України – Кулеба.

18:18 Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко закликав Всесвітню організацію охорони здоров’я припинити співпрацю з Росією.

18:16 Голова уряду Бельгії Александр де Кроо заявив, що його країна надасть Україні додаткову зброю – 3 тисячі автоматичних гвинтівок та 200 одиниць протитанкової зброї.

18:15 Від військовослужбовців і резервістів з Білорусі уже надходять запити щодо політичного притулку в Україні у випадку їх направлення на війну.

18:10 Епіфаній – Кирилу: Проявіть милосердя, заберіть тіла солдатів РФ

18:07 В Інтернаціональний легіон територіальної оборони, створений в Україні для протистояння окупаційним військам Російської Федерації, записуються дуже багато іноземців.

18:02 На Донеччині на території всієї області введено комендантську годину з 17.00 до 08.00.

18:00 Кулеба відповів на погрози Путіна застосувати ядерну зброю: «Використання ядерної зброї Росією проти України буде катастрофою для світу, але це не зламає нас».

17:55 Російський опозиціонер в еміграції Михайло Ходорковський дійшов висновку, що «перехід до некатастрофічного майбутнього без деградації і розпаду» Росії можливий лише через революцію в країні.

17:42 Готовність Росії говорити без якихось передумов, ультиматумів і вимог вже є перемогою для України – Кулеба.

17:41 Російські військові розстріляли під Новою Каховкою українську родину з Херсона, серед яких було двоє дітей, найменшому з них, хлопчику Іванку, – лише півтора місяця, його вбили першим пострілом у голову.

17:35 На Запоріжжі у Бердянськ з боку села Азовське заїхала колона військової техніки агресора, у багатьох районах міста чути постріли – мер міста.

17:27 Війна РФ проти України: Арестович назвав гарячі точки.

«Зараз по всій країні відносна тиша, окрім Волновахи, яку знову взяли наші українські війська потужною контратакою, і північно-західних околиць Києва, де противник спробував просунутися вперед окремими групами, але потрапив під ураження нашої вогневої авіації та артилерії. Частина розгромлена, частина висувається на північ і займає оборону по 15-20-40 км від Києва, щоб наша артилерія не дістала туди».

17:27 Народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук, підозрюваний у державній зраді, не втікав з країни, а перемістився у безпечне місце.

17:23 Національний банк у співпраці з ПриватБанком додав спрощений спосіб переказу коштів на спеціальний рахунок для підтримки Збройних Сил України.

17:21 Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запевнив Президента України Володимира Зеленського, що військові сили Білорусі не будуть задіяні проти України – Кулеба.

17:18 Українські старшокласники шістьма мовами просять світ почути їх та зупинити війну.

17:17 Російські окупанти знищили на стоянці в Гостомелі флагман української авіації – легендарний Ан-225 «Мрія».

17:13 Під час переговорів з російською делегацією на українсько-білоруському кордоні на її учасників від України чекає жорстка дипломатична битва, жодної зради не буде – джерело ОП.

17:08 Гравці «Вест Гема» та «Вулвергемптона» перед матчем 27-го туру чемпіонату Англії провели акцію на підтримку Україні в період російської агресії. Футболісти «Вест Гема» вийшли у формі з прізвищем Андрія Ярмоленка на спині (який грає за клуб) , а на футболках «Вулвергемптона» було зображено напис «Ні війні».

16:58 Державний секретар США Ентоні Блінкен оголосив про виділення Держдепом і агентством USAID близько $54 мільйонів на термінову гуманітарну допомогу Україні.

16:56 Внаслідок російської агресії загинули 16 дітей, через надто важкі травми медикам не вдалося їх спасти.

16:54 Міністр закордонних справ Великої Британії Елізабет Трасс заявила, що вона підтримує британців, які хочуть поїхати в Україну, щоб узяти в руки зброю для опору російському вторгненню.

16:52 Волноваха на межі гуманітарної катастрофи – голова ОДА

16:41 Сервери домену .UA перевели до Європи

16:39 Франція закрила небо для російських авіакомпаній

16:37 Російські окупанти збирають у Бучі на Київщині мирне населення – дітей та жінок – нібито для евакуації, а насправді планують використовувати їх як "живий щит" для прориву на Київ.

16:36 Українські каратисти вимагають вигнати Росію з міжнародної спортивної спільноти.

16:34 МОЗ закликає іноземних медиків долучитися до надання меддопомоги в Україні

16:26 Російські загарбники обстріляли центр Чернігова – пошкоджень зазнали дитяча й доросла стоматологічні поліклініки, адмінбудівлі та багатоповерхові житлові будинки.

16:24 Уряд Чехії в неділю прийняв рішення виділити Україні додатково озброєння та військової техніки на суму 400 мільйонів крон (понад 18 млн дол).

16:23 У МОЗ дали інструкції, як поводитися в разі аварій, обвалів та загрози руйнації будинків

16:16 Колишній чемпіон світу у надважкій вазі Володимир Кличко звернувся до росіян та білорусів через вторгнення РФ в Україну. «Звертаюся до небайдужих росіян та білорусів! Щодня ви ходите на роботу і допомагаєте своїй армії підносити патрони, так би мовити. І стріляти у нас ракетами. І вбивати нас, ваших, як ви нас називаєте, братів і сестер. Хороший ви братський народ, дякую вам. Залишайтеся вдома. Проведіть час із вашою родиною, друзями, дітьми, онуками. Чого ми, українці, зробити не можемо, бо ви нас убиваєте, бомбардуєте, ви нам не даєте жити. Залишайтеся вдома. Залишайтеся вдома – не виходьте надвір, вас там чекають. Залишайтеся вдома – не йдіть на роботу. Просто залишайтеся вдома. На нашу підтримку та проти війни».

16:13 Президент РФ Володимир Путін наказав перевести «сили стримування» в особливий режим несення бойового чергування, мотивуючи це «агресивними висловлюваннями» лідерів країн НАТО на адресу РФ.

16:12 Україна просить відключити російських операторів від роумінгу в країнах ЄС

16:03 Російська військова техніка підійшла до Енергодару – мер

15:58 Під Києвом протиповітряна оборона збила два вертольоти РФ

15:54 Світові виробники чипів зупиняють постачання продукції до РФ.

15:48 Медведчук втік з-під домашнього арешту – МВС

15:47 Італія на знак підтримки виділяє Україні €110 мільйонів.

15:44 Міністерство закордонних справ не підтвердило проведення переговорів задля припинення збройної агресії Росії у Гомелі.

15:43 Заступник Головнокомандувача ЗСУ генерал-лейтенант Євген Мойсюк звернувся до військовослужбовців РФ із закликом здатися у полон.

15:41 У Маріуполі відбили танкову атаку, взяли в полон шістьох окупантів – мер

15:36 У столиці Болгарії перед будівлею адміністрації президента відбувся мітинг на підтримку України під гаслом «Путіне, йди геть з України!».

15:32 Українська артилерія у Бучі Київської області вщент розгромила так звану групу V російських окупантів.

15:31 Із в’язниць і слідчих ізоляторів звільняють колишніх військових, які висловили бажання воювати проти російських загарбників.

14:47 Чергова партія обладнання оборонного призначення буде надана Україні від уряду Чехії, заявив у неділю прем'єр-міністр країни Петр Фіала.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-