Перемовини з Росією почнуться за декілька годин – Веніславський

Перемовини з Росією почнуться за декілька годин – Веніславський

Укрінформ
Перемовини української делегації з російською почнуться за декілька годин, оскільки команда добиратиметься до кордону з Білоруссю іншим маршрутом, і це займе більше часу, ніж очікувалося.

Про це сказав представник президента у Конституційному суді Федір Веніславський в ефірі телеканалу Рада, передає кореспондент Укрінформу.

"Відстань від Києва до місця перемовин невелика, але у зв’язку з безпековою ситуацією маршрут змінено, тому я думаю, що перемовини розпочнуться протягом найближчих кількох годин. Для того, щоб забезпечити максимальну безпеку нашій делегації, вони поїхали таким маршрутом, який не складає загрозу для їхнього життя та не було відоме їхнє місцеперебування", - сказав Веніславський.

Він також не назвав склад делегації у цілях безпеки. Веніславський вважає, що до кінця дня вже буде повна інформація про стартові позиції та досягнуті результати. Також він додав, що білоруси братимуть участь у перемовинах, але як спостерігачі або ж як представники окупаційної влади РФ.

Як повідомлялося, за результатами розмови Президента України Володимира Зеленського з білоруським лідером Олександром Лукашенком домовлено, що українська делегація зустрінеться з російською без попередніх умов на українсько-білоруському кордоні в районі річки Прип'ять.

Як повідомили в пресслужбі ОП, Лукашенко взяв на себе відповідальність за те, що "на час проїзду, переговорів та повернення української делегації всі літаки, гелікоптери та ракети, розміщені на білоруській території, залишаться на землі".

Раніше ексміністр оборони України, керівник Центру оборонних стратегій Андрій Загороднюк заявив, що існує велика ймовірність того, що найближчим часом самопроголошений уряд Білорусі ухвалить рішення про участь збройних сил РБ у війні з Україною на боці РФ.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. У країні запроваджено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-