ЄС сьогодні розгляне фінансування поставок Україні летальної зброї

ЄС сьогодні розгляне фінансування поставок Україні летальної зброї

Укрінформ
Високий представник ЄС Жозеп Боррель у неділю в режимі відеоконференції проведе надзвичайне засідання Ради міністрів ЄС для термінового розгляду питання щодо надання Україні додаткової допомоги, включаючи фінансову підтримку та поставки летальної зброї для відбиття російської агресії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

«Я запропоную міністрам скористатися Європейським фондом миру для здійснення двох заходів із надзвичайної допомоги. Вони мають на меті фінансування поставок летальної зброї для героїчної армії України, яка веде бойові дії із запеклого спротиву проти російських загарбників, а також для негайної доставки потрібного нелетального постачання, такого як пальне», - зазначив з цього приводу Боррель.

Як зазначається, високий представник ЄС зробить таку пропозицію у відповідь на прямий запит від міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, який надійшов у п’ятницю. Боррель запропонує здійснити заходи, що включатимуть поставки летального обладнання, такого як боєприпаси, а також постачання для української армії нелетального обладнання, такого як пальне, та необхідні медичні засоби.

Високий представник ЄС також обговорить з міністрами закордонних справ оголошення жорстких економічних санкцій, що були запропоновані вчора рядом країн та Європейською комісією. Ці обмежувальні заходи передбачають відключення певної кількості російських банків від платіжної системи SWIFT, заходи, що унеможливлять для Центрального банку РФ використання його міжнародних резервів, а також дії проти персон та установ, які причетні до війни проти України та до руйнівних дій російської влади.

Як зазначається, сьогоднішнє обговорення на рівні міністрів закордонних справ ЄС відкриє шлях для швидкого ухвалення всіх необхідних правових документів.

Високий представник ЄС також представить ряд можливих додаткових заходів для надання допомоги народу України перед фактом агресії з боку Росії.

Єврокомісар з питань гуманітарної допомоги Янез Ленарчич надасть міністрам оновлену інформацію щодо гуманітарної допомоги від ЄС для України та для українських біженців у сусідніх країнах.

Як повідомлялося, 24 лютого Російська Федерація оголосила війну Україні, завдала ракетно-бомбових ударів по населених пунктах та інфраструктурі України, та почала наземний військовий наступ з різних напрямків.

Збройні сили України, за підтримки усього народу, протистоять агресії та завдають великих втрат російським загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-