Почалася підготовка до ухвалення рішення та відключення Росії від SWIFT - Кулеба

Почалася підготовка до ухвалення рішення та відключення Росії від SWIFT - Кулеба

Укрінформ
Розпочалася технічна підготовка до ухвалення рішення та відключення Росії від платіжної системи SWIFT.

Як передає Укрінформ, про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив у Фейсбуці.

За його словами, "офіційне рішення ще не оформлене, але вже розпочалася технічна підготовка до ухвалення рішення та впровадження цієї санкції".

"Ми гризли-гризли і вигризли. Працювала вся вертикаль української дипломатії - від Президента України до аташе в українському посольстві.

Дякую також тисячам людей, зокрема, українській діаспорі, які тиснули на свої уряди для підтримки цього рішення", - заявив міністр.

За словами Кулеби, Цю перемогу українські дипломати присвячують усім оборонцям України.

Як повідомляв Укрінформ, глава країни-агресора Володимир Путін 24 лютого оголосив, що розпочинає спецоперацію в Україні та вводить російські війська. Після цього на низку українських міст було скоєно ракетні удари, атаковано військові об'єкти Збройних сил України.

Верховна Рада вранці 24 лютого затвердила указ Президента Володимира Зеленського щодо запровадження воєнного стану на всій території України.

У відповідь на розпочату 24 лютого Путіним війну проти України Євросоюз запровадив уже два пакети санкцій, але найбільш болючої – відключення від SWIFT – погоджено не було.

Відключення від SWIFT називають "атомною бомбою для економіки".

26 лютого у Берліні розпочалася зустріч глави німецького уряду Олафа Шольца з польським колегою Матеушем Моравецьким і президентом Литви Гітанасом Науседою.

Очікується, що політики будуть переконувати Шольца відмовитися від блокування рішення щодо відключення Росії від SWIFT. ФРН залишилася фактично єдиною державою в ЄС, яка не погоджується на цей крок через те, що це завдасть величезної шкоди німецькому бізнесу, зокрема при розрахунках за російський газ.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-