У Держспецзв'язку розповіли, як відрізнити українську техніку від російської

У Держспецзв'язку розповіли, як відрізнити українську техніку від російської

Укрінформ
Військова техніка російських окупантів має низку ознак, за якими її можна відрізнити від української, зокрема окрас та знаки, які вказують на напрям руху.

Як передає Укрінформ, про це Держспецзв'язку повідомляє у Фейсбуці.

"Російська техніка має темно-зелений та болотний окрас. Іноді присутній трикольоровий окрас. Українська техніка має окрас у вигляді «пікселю» або темно-зелений колір, близький до оливового кольору", - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що техніка окупантів має і додаткові ознаки, які вказують на напрям руху, зокрема:

  • коса лінія на кузові – на Херсон;
  • мітка Z на кузові — наступ на Харків, також на цьому напрямку помічена Росгвардія (кадировці) - нині така техніка з-під Сум їде на Київ;
  • трикутник – для підрозділів, що сунуть на Слов'янськ і Краматорськ;
  • коло – для мобільного резерву.

"Якщо побачили окупаційну техніку, в першу чергу слід повідомити про це ЗСУ за контактами на сайті Генерального штабу ЗСУ. Знімайте на відео пересування цієї техніки та викладайте у соцмережі під хештегом #війна_проти_україни", - закликали українців у Держспецзв'язку.

Водночас у службі нагадали про прохання не фільмувати пересування української військової техніки, аби ця інформація не допомогла ворогу "знищувати вас, ваш будинок, наші міста та Україну".

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого Президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. По низці українських міст були завдані ракетні удари, атаковані військові об'єкти Збройних сил України.

В Україні запроваджено воєнний стан. Президент Володимир Зеленський оголосив загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-