Столтенберг: Росія платитиме за жахливу помилку Путіна високу ціну

Столтенберг: Росія платитиме за жахливу помилку Путіна високу ціну

Укрінформ
Неспровокована та безглузда агресія, яку президент РФ Путін розпочав проти України 24-го лютого, була жахливою стратегічною помилкою, за яку Росії доведеться роками платити високу ціну.

Про це сьогодні у Брюсселі під час пресконференції за підсумками віртуального саміту НАТО заявив генеральним секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Рішення президента Путіна здійснити цю агресію проти України є жахливою стратегічною помилкою, за яку Росія сплачуватиме високу ціну протягом наступних років. Союзники по НАТО і Європейський Союз вже представили суттєвий пакет санкцій. Багато з наших партнерів по усьому світу зробили те ж саме. Ми маємо бути готовими зробити більше, навіть якщо це означатиме, що ми будемо змушені заплатити свою ціну», - зауважив керівник НАТО.

Він наголосив, що російський народ має усвідомлювати: війна Кремля проти України не надасть Росії більшої безпеки, вона не зробить Росію більш поважною у світі та не відкриє шлях до кращого майбутнього для російських дітей.

«Росія порушила мир в Європі. Народ України веде боротьбу за свою свободу в умовах неспровокованого вторгнення Росії. Ми жалкуємо з приводу трагічної втрати життів, величезних людських страждань та руйнувань. Наші думки з тими, хто був вбитий, поранений або вимушено переміщений. Ми закликаємо Росію зупинити цю безглузду війну, негайно згорнути свій наступ, вивести всі свої сили з України, повернутися на шлях переговорів та відмовитися від агресії», - заявив Столтенберг.

Як повідомлялося, 24 лютого, близько 4 годин ранку, Російська Федерація розпочала війну проти України, завдала ракетно-бомбових ударів по населеним пунктам та інфраструктурі України, та почала наземний військовий наступ з різних напрямків.

Збройні Сили України, за підтримки усього народу, мужньо протистоять агресії та завдають великих втрат російським загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-