Путін буде притягнутий до відповідальності за злочини в Україні – речник ЄС

Путін буде притягнутий до відповідальності за злочини в Україні – речник ЄС

Укрінформ
Путін та політичне керівництво Кремля будуть притягнуті до відповідальності за злочини, що вони скоїли в Україні, це питання обов’язково постане після того, як вдасться зупинити цю брудну російську агресію проти України.

Про це у п'ятницю в Брюсселі заявив речник ЄС Пітер Стано. Саме так він відповів на запитання Укрінформу, чи може Єврокомісія назвати дії Росії не лише порушенням міжнародного права, а тим, чим вони є насправді – міжнародним військовим злочином?

«Ми самі задаємо собі це слушне питання. Агресія розпочалася лише вчора, тож ми маємо надати негайну відповідь на цю агресію, щоб зупинити її. Безумовно, це буде частиною дипломатичного та правового шляху - дати оцінку для цієї безпрецедентної та брудної агресії, варварського акту, що був скоєний Кремлем та його політичним керівництвом», - сказав Стано.

Він зауважив, що наслідки цих вчинків обов’язково настануть, і країни ЄС єдині у цьому питанні.

«Путін та політичне лідерство Кремля будуть притягнуті до відповідальності за всі речі, що вони зробити проти України, проти українців, які були атаковані, багато з яких загинули, а їх країна була зруйнована. Для всього цього будуть наслідки. Не може бути безкарності. Новітня історія демонструє – будь-хто, хто вчиняє військові злочини, буде притягнутий до правосуддя», - додав Пітер Стано.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, екран у залі пресконференції був оформлений за допомогою великих прапорів ЄС і України, на знак солідарності з Україною, проти якої в ніч проти 24 лютого Російська Федерація розпочала неспровоковану та підступну війну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-