Рада закликає світ закрити небо над Києвом та ЧАЕС

Рада закликає світ закрити небо над Києвом та ЧАЕС

Укрінформ
Верховна Рада України закликає світові парламенти й уряди закрити небо над Києвом та Чорнобильською атомною електростанцією. 

 Звернення оприлюднив Голова ВРУ Руслан Стефанчук, повідомляє Укрінформ.

Спікер українського парламенту наголосив, що продовжується повномасштабна агресія Російської Федерації проти України: мирні міста опинилися під авіа- та ракетними ударами, є жертви серед мирного населення.

Він констатував, що російський режим обстрілює Київ, Харків, Суми, Херсон та інші населені пункти. Крім того, за його словами, у зоні ризику опинилася Чорнобильська атомна електростанція, захоплена військами РФ. "Окупанти своїми діями можуть спричини екологічну і техногенну катастрофу, вони вели бій на території об’єкту Укриття", – зауважив Стефанчук.

Голова ВРУ підкреслив, що Збройні Сили України героїчно чинять опір ворогу, а український народ об’єднався навколо захисту Батьківщини. Він зазначив, що Україна зараз відстоює не лише територіальну цілісність нашої держави, а й цінності, на яких базується цивілізований світ, ЄС і НАТО.

"Безпека Європи та світу сьогодні під загрозою. Закликаємо вас рішуче і разом протистояти спробам руйнації європейського безпекового правопорядку. Для того, аби мінімізувати жертви серед цивільного населення, вберегти життя невинних українських дітей, жінок та світ від нової ядерної катастрофи, закликаємо вас закрити небо над Києвом і Зоною відчуження ЧАЕС", – підсумував Стефанчук.

24 лютого Росія завдала ударів по Україні та розпочала війну.

Від 24 лютого і донині Чорнобильська зона і об'єкти ЧАЕС перебувають під контролем російських військових.

Президент України Володимир Зеленський у своєму звернені 25 лютого наголосив, що вторгнення Росії в Україну є початком війни в Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-