У ЗСУ спростували фейк про «здачу» декількох блокпостів на підступах до Одеси

У ЗСУ спростували фейк про «здачу» декількох блокпостів на підступах до Одеси

Відео
Укрінформ
Оперативне командування «Південь» спростувало фейкове повідомлення російських інтернет-ресурсів, що є учасниками інформаційної війни на боці Росії, про нібито перехід під контроль окупантів декількох блокпостів на підступах до Одеси.

Як передає Укрінформ, таку заяву оприлюднив представник ОК «Південь» Владислав Назаров

«Ворожих російських військ на території Одещини немає і - запевняємо - не буде! Частини та підрозділи Збройних сил України, інших військових формувань роблять усе для того, щоб мирне життя та добробут одеситів не потурбували російські окупанти. Хоч вони не тільки не припиняють бойових дій на українській землі, а й нарощують негативну інформаційну війну, розповсюджуючи різноманітні фейки про ЗСУ», - зазначив полковник Назаров, додавши, що 25 лютого ворожі пропагандисти розповсюдили черговий фейк про Одещину.

За його словами, сьогодні на одному з російських інтернет-ресурсів ворожі пропагандисти розповсюдили фейкову інформацію, що на Одещині декотрі з військовослужбовців ЗСУ піддалися на російську агітацію і склали свою зброю, відмовившись від захисту своєї Батьківщини. Також нібито декілька блокпостів на підступах до Одеси перейшли вночі під контроль російських нападників.

Від імені командування Оперативного командування «Південь» полковник Назаров запевнив, що «ця інформація є наклепом на військовослужбовців ЗСУ з метою підірвати їх бойових дух та сформувати у мирного населення негативне відношення до наших захисників».

Він також закликав «аналізувати й перевіряти інформацію, яка розповсюджується в інформаційному просторі», орієнтуватись лише на достовірну інформацію, яку надають офіційні джерела.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-