Блінкен заявив, що Росія має намір оточити Київ і погрожувати йому - CNN

Блінкен заявив, що Росія має намір оточити Київ і погрожувати йому - CNN

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив у четвер про наявність доказів того, «що Росія має намір оточити Київ і погрожувати йому».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

«Дії Росії є паплюженням демократії, прав людини, людської гідності. Упродовж кількох місяців Росія займалася удаваною дипломатією, наполягаючи на тому, що не має намірів вторгатися в Україну. Весь цей час Кремль готував цей холоднокровний напад, масштабів якого в Європі не бачили з часів Другої світової війни», - сказав Блінкен.

За його словами, вся міжнародна спільнота тепер ясно бачить повну відмову Росії від зобов'язань, які вона взяла на себе перед усім світом.

Росія та Україна є державами-учасниками ОБСЄ.

Як повідомляв Укрінформ, президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні і ввів російські війська на територію країни. На низку українських міст було скоєно ракетні удари, атаковано військові об’єкти Збройних сил України.

Верховна Рада зранку 24 лютого затвердила указ Президента Володимира Зеленського про запровадження воєнного стану на всій території України.

За даними Генштабу ЗСУ, на територію України введені понад 60 батальйонних тактичних груп російських військ, основною метою операції є блокування Києва і створення сухопутного коридору до Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-